Pályafelújítás miatt menetrendváltozás Fejérben

A vonatok menetrendje pályafelújítások miatt változik a pusztaszabolcsi és a sárbogárdi vonalon Fejér megyében. Vonatpótló autóbuszok szállítják majd az utasokat július közepétől. Július 13-tól megkezdődik a Pusztaszabolcs – Börgönd vasútvonal átépítése.

A pusztaszabolcsi és székesfehérvári vonalon július 11-én,12-én, Börgönd és Székesfehérvár között, július 13-tól pedig szeptember 10-ig Pusztaszabolcs és Székesfehérvár között végig vonatpótló buszok közlekednek.

A Pusztaszabolcs – Székesfehérvár közötti felújítások érintik a sárbogárdi vonalat is Börgönd és Székesfehérvár között. Ezért ezen a rövid szakaszon július 11-én, 12-én, 18-án, 19-én, 25-én és 26-án közlekednek buszok vonat helyett. A részletes menetrend a www.elvira.hu oldalon elérhető.

A Pusztaszabolcs-Börgönd közötti felújítás a Tárnok-Székesfehérvár felújítás része. Erre a vonalra terelik majd Budapest Székesfehérvár között a felújítás idején a teher- és gyorsvonatokat.

Az Európai Unió fejlesztési forrásainak felhasználásával, csaknem 55 milliárd forintos beruházással építik át a Tárnok-Székesfehérvár között vasúti vonalszakaszt. 60 kilométeren korszerűsítik a vasútvonalat, és az állomásokat. A munkák 2012-re fejeződnek be. Ez a vonal is része a Transz-európai Közlekedési Hálózatok V. folyosójának. A Velencei-tó kivételével, 160 kilométeres sebességgel közlekedhetnek majd itt a szerelvények.

Ugyancsak pótlóbuszok járnak majd a GYSEV Sopron és Győr között közlekedő járatai helyett egész szombaton. A buszok Soporonból és Győrből a hivatalos menetrendtől eltérően, korábban indulnak. A járművekre kerékpárt nem lehet felvinni. A pótlóbuszok menetrendje a www.gysev.hu internetes oldalon vagy a 06 99-517-212-es telefonszámon érhető el.Sporthírek