Pályaépítés miatt változik a vasúti menetrend

Lényeges változások lesznek pályaépítés miatt március 22-től május 9-ig a Budapest-Cegléd-Nyíregyháza, illetve a Budapest-Szeged vonal menetrendjében – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője.

Csütörtöktől a Budapest-Cegléd-Záhony vonal Budapest-Cegléd-Szolnok szakaszán módosított menetrend szerint közlekednek a Nyugati pályaudvarról induló és oda érkező
InterCity vonatok.

Szolnok és a Nyugati pályaudvar között kerülő útvonalon, Újszászon át mennek, és nem érintik Ceglédet, illetve a Kőbánya-Kispest és a Budapest-Zugló megállóhelyet. A nyíregyházi IC vonatok a Nyugati pályaudvarról a megszokottnál korábban indulnak, minden óra ötödik percében.

A Budapest-Szeged-Budapest útvonalon közlekedő IC-vonatok Monor és Albertirsa állomáson is megállnak. A szegedi IC-vonatok is korábban, minden óra 28. percében indulnak a Nyugatiból, Szegedről pedig minden óra 42. percében.

A vasárnaponként a Zajtáról 14 óra 50 perckor a Budapest Nyugati pályaudvarra induló vonat is Újszász érintésével közlekedik, Szolnok és Budapest között nem áll meg. Cegléd felé biztosított lesz az átszállás Szolnokon.

A vasárnaponként Szentesről 16.02-kor Budapestre induló vonat szintén Újszászon át megy, Szolnok és Budapest között nem áll meg. Cegléd felé szintén lesz átszállási lehetőség.