Pályaépítés miatt változik a menetrend

Pályafelújítási munkálatok miatt módosított rend szerint járnak a vonatok a Budapest-Cegléd-Nyíregyháza és a Budapest-Szeged vonalon. A menetrendváltozás március 22-től május 9-én éjfélig tart majd – derül ki a Máv Zrt. szerdai közleményéből.

Pályafelújítási munkálatokat végeznek a Budapest-Cegléd-Szolnok közötti szakaszon, emiatt a Budapest-Cegléd-Szolnok-Nyíregyháza és a Budapest-Cegléd-Szeged vasútvonalon változik a vonatközlekedés.

A Nyugati pályaudvarról induló és oda érkező Budapest-Cegléd-Záhony vonalon közlekedő gyorsvonatok közlekedési rendje változik a Budapest-Cegléd-Szolnok közötti szakaszon. A Budapest-Cegléd-Záhony vonalon közlekedő IC vonatok Szolnok és a Nyugati pályaudvar közötti szakaszon Újszász érintésével közlekednek, kihagyva a Cegléd. és a Kőbánya-Kispest állomást, és nem érintik Budapest-Zugló megállóhelyet. Az IC vonatok a Nyugati pályaudvarról 10-15-20 perccel korábban indulnak, a fővárosba pedig ennyivel később érkeznek.

A vasárnaponként 14 óra 50 perckor Zajtáról induló, a Nyugati pályaudvarra érkező vonat is Újszász érintésével közlekedik, Budapest és Szolnok között nem áll mag. Cegléd felé induló utasok Szolnokon szállhatnak át a 10 óra 14 perckor induló vonatra.

A vasárnap 16 óra 2 perckor Szentesről induló vonat Budapest felé kerülőúton közlekedik majd. A szerelvény Szolnok és Budapest között nem áll meg. A Ceglédre utazók Szolnokon szállhatnak át a 18 óra 14 perckor induló vonatra.

A módosított rend március 22-e és május 9-e között érvényes.