Szabolcs-Szatmár-Bereg

2013.01.24. 18:18

Bajnai: Magyarország katasztrófa sújtotta terület

Nyíregyháza - Még tavaly október 23-án döntött arról Bajnai Gordon, hogy országjárasra indul. Ennek egyik állomásaként járt az Együtt 2014 mozgalom alapítója csütörtökön Nyíregyházán. A sajtó képviselőinek arról beszélt, hogy egy őszinte mondata volt csupán a kihelyezett vásárosnaményi kormányülésen Orbán Viktornak, mégpedig az, hogy a Fidesz özönvízszerű változásokat hozott Magyarországon.

Nyíregyháza - Még tavaly október 23-án döntött arról Bajnai Gordon, hogy országjárasra indul. Ennek egyik állomásaként járt az Együtt 2014 mozgalom alapítója csütörtökön Nyíregyházán. A sajtó képviselőinek arról beszélt, hogy egy őszinte mondata volt csupán a kihelyezett vásárosnaményi kormányülésen Orbán Viktornak, mégpedig az, hogy a Fidesz özönvízszerű változásokat hozott Magyarországon.– Éppen ezek a változások miatt ma Magyarország egy katasztrófa sújtotta terület – közölte az ex-miniszterelnök, aki szerint mind az oktatásban, mind pedig a gazdaságban komoly változásoknak kellene történnie ahhoz, hogy ne mi legyünk Európa fekete báránya. Bajnai beszélt arról is, hogy a célja egy erős közép létrehozása, elsődleges feladatának pedig a közbizalom helyreállítást érzi.

– A vállalkozó nem bízik a másikban, a nyugdíjas nem hisz abban, hogy megvédik a nyugdíját.

A Haza és Haladás Egyesület elnöke az oktatás kapcsán elmondta: a pedagógusok 90%-a nem gondolja, hogy az államosítás után javul majd az oktatás színvonala. Bajnai Gordon szerint a kormány 2010 óta befagyasztotta a minimálbért, mert bár a bruttó értéke emelkedett, de ezzel együtt az adó mértéke is.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a mozgalom hamarosan párttá szerveződik, így szavazni is lehet majd rájuk. – Nagy sikernek tartom azt, hogy most már nem az a kérdés az ellenzéki oldalon hogy kell-e összefogás, hanem az, hogy hogyan fogjanak össze.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!