Friss hírek

2011.02.19. 16:28

FÜHÜ ANNO: 2010. február 19.

<p>Bundagyanús lett a 2009-es Magyar Kupa döntője - írta egy évvel ezelőtt, február 19-én a Nemzeti Sport. A lap szerint ez a meccs is a rendőrség látókörébe került a bundabotrány kapcsán. A lap azt írta, magukat Honvéd-futballistának kiadó emberek azt szerették volna, hogy a győriek fizessenek húszmillió forintot, és a zöld-fehéreknek meglesz a hőn áhított nemzetközi szereplést is biztosító kupa. A rendőrség később csak annyit közölt, hogy a 2009-ben decemberében kirobbant fogadási botrány ügyében folyik a nyomozás, labdarúgókat hallgattak ki tanúként.</p>

A bunda-gyanús ügyek nyomozása Németországban indult, a bochumi ügyészség több magyar mérkőzést is vizsgált. Magyar gyanúsított nincs, két Magyarországon játszó labdarúgót mégis eltiltottak a játéktól, igaz egyiküket sem azért, mert manipulálták volna az eredményeket. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a magyar bajnok DVSC-TEVA labdarúgócsapatának két játékosát, Mészáros Norbertet és Vukasin Polekszicset egy, illetve két évre eltiltotta a játéktól tavaly júniusban. Az UEFA vizsgálata megállapította, hogy a két sportoló ügyében nem történt fogadási csalás, de a bundázásra felszólító megkeresésekről a játékosok nem tettek jelentést. Később a két játékos fellebbezett, de az UEFA fellebbviteli testülete helyben hagyta a fegyelmi bizottság korábbi döntését. A két debreceni labdarúgó azután a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordult, márciusban hallgatják majd meg őket.

Tavaly decemberben ismét két debreceni labdarúgót keresett fel egy ismeretlen, hogy rávegye őket a Sampdoria elleni Európa Liga-mérkőzés eredményének befolyásolására. Dejan Simac és Mirszad Mijadinoszki a történtekről azonnal tájékoztatta a szakmai stábot és a klubvezetőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!