Sport

2011.11.29. 14:48

Az UEFA mérsékelte a Győr büntetését

Győr, 2011. november 29., kedd (MTI) - Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fellebbviteli bizottsága mérsékelte a Győri ETO FC büntetését, így a magyar csapatot az eddigi három helyett "csak" két évre - maximum egy részvételre - zárta ki az európai kupasorozatokból.

Győr, 2011. november 29., kedd (MTI) - Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fellebbviteli bizottsága mérsékelte a Győri ETO FC büntetését, így a magyar csapatot az eddigi három helyett "csak" két évre - maximum egy részvételre - zárta ki az európai kupasorozatokból.A klub keddi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a grémium ugyanakkor helyben hagyta a júniusi döntéskor kiszabott 50 ezer eurós pénzbírságot, valamint a Magyar Labdarúgó Szövetséget sújtó 100 ezer eurós büntetést is, melynek felét két évre felfüggesztette.

"Két órán tartott a meghallgatás, majd további egy órán át tanácskozott a testület, mielőtt meghozta a döntését" - mondta Klement Tibor, a Győri ETO FC ügyvezetője a svájci Nyonban tartott tárgyalás után. "Számunkra nem elfogadható az ítélet, ezért a lausanne-i Sportdöntőbírósághoz fordulunk jogorvoslatért. Most csak a döntés kihirdetése történt meg, az írásos indoklást ezek után küldi meg az UEFA. Érdemben majd akkor tudjuk meg, hogy miért nem törölték el az eltiltásunkat. Ezek birtokában huszonegy napon belül lehet fellebbezni".

A sportvezető hozzátette, az enyhébb ítélet ellenére úgy látja, az általuk benyújtott dokumentumokat nem vette figyelembe a testület. Megjegyezte, abban bízik, hogy a CAS az európai számviteli és jogrend alapján dönt majd.

A fegyelmi bizottság szerint a magyar együttes tavaly úgy játszott az Európa Liga selejtezőjének 1., 2., 3. és utolsó, 4. fordulójában, hogy nem felelt meg mindenben az UEFA licenckövetelményeinek. A testület úgy vélte, a 2009. december 31-én lejárt tartozási kötelezettségének a Győri ETO FC nem tett eleget. A klub álláspontja viszont az, hogy észt játékosa, Jarmo Ahjupera vételárának maradékát, 50.000 eurót addig nem fizethette ki, amíg a futballista korábbi egyesülete nem állított ki számlát róla. Klement korábban azt mondta az MTI-nek, hogy a számla 2010. augusztus 16-án érkezett meg Győrbe, és azután ki is egyenlítették a tartozást.

A Győr kétéves eltiltásából egy már letelt a mostani szezonnal, amelyben a klub nem volt érdekelt egyik kupasorozatban sem, ugyanakkor 17 forduló után jelenleg második helyen áll az OTP Bank Ligában, ami Európa Liga-indulást érne.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!