Helyi közélet

2014.06.15. 17:55

Ünnepi könyvhét: "egy kicsit szerencsétlenül alakult"

Miskolc - A korábbiakhoz képest szerényebb volt az idei könyvhét kínálata.

Miskolc - A korábbiakhoz képest szerényebb volt az idei könyvhét kínálata.

1500 forint körül kezdődtek és valahol 9 ezer forint környékén végződtek az árak az idei miskolci ünnepi könyvhéten, amelyre szombaton kukkantottunk be. Az érdeklődőket négy-öt csinos fabódé, kézműves sátor és kulturális programok is várták.

- Az idei évben talán egy kicsit szerencsétlenül alakult a könyvhét - mondta Kovács Zsuzsanna a Libri könyvesbolt képviseletében szombaton délelőtt. - Több rendezvény tolódott össze, ráadásul csúszott az ünnepi könyvhét a Pünkösd miatt. Mindig is hagyományosan az Erzsébet téren voltunk, és nem itt, a Szent István téren. Az új helyet a miskolciak nem fedezték fel maguknak.

Kérdésünkre, hogy veszített-e az elmúlt évtizedekben népszerűségéből a könyv, Kovács Zsuzsanna úgy válaszolt: a fiatalabb generáció nyitottabb az olvasás egyéb módjaira, másrészt viszont tapasztalatai szerint ugyanez a generáció a "hagyományos" könyvek iránt is fogékony.

Kevesebb a sátor...

A szakember szerint a könyv szezonális termék, hiszen karácsonykor, vagy húsvétkor a könyv jobban előtérbe kerül. A Librinél egyébként a gyerek- és az ifjúsági könyvek fogynak jól. A népszerű facebookos és a netes írások egy része is megjelenik könyv formájában, ezért azokat is keresik az olvasók. Erre az egyik legjobb példa Nyáry Krisztián: Így szerettek ők című szerelmeskönyve, amely a közösségi oldal bejegyzéseiből született és hihetetlenül keresett lett.

Kosecki Istvánné a 3 esztendős unokájának keresett könyvet, amikor megszólítottuk.

- Kevesebb a sátor - nézett körül. - Hogy elegendő-e a könyvek mennyisége nem tudom... - fogalmazott. - A könyvek drágák, hiszen anno a munkahelyen részletre lehetett venni azokat, ráadásul a hajdani diákkönyvtár sorozatban minden fontos és kötelező olvasmány megjelent olcsón. Könyvet ajándékba veszünk mi is, persze kapni jó.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában