Helyi közélet

2016.09.11. 00:31

Az alternatív iskolától receptet is kaptunk…

Sajóecseg - A sajóecsegi iskola tanulói a sajtkészítéssel is ismerkednek. Soltész Mónika megosztotta velünk az egyik kecskesajt receptjét. Azt ígéri, könnyű elkészíteni, és nagyon finom.

Sajóecseg - A sajóecsegi iskola tanulói a sajtkészítéssel is ismerkednek. Soltész Mónika megosztotta velünk az egyik kecskesajt receptjét. Azt ígéri, könnyű elkészíteni, és nagyon finom.

Íme a hozzávalók:

  • 5 liter kecsketej,
  • 10 evőkanál fehér borecet,
  • só,
  • medvehagyma.
  • És így készítjük el:

    Forraljuk fel a tejet, ha már lobog, húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a fehérszőlőből készült borecetet. Ekkor elkezd elválni a túró és a savó. (A savó nagyon jó például szappan készítéséhez is.) Sűrű szűrőn szűrjük le, ekkor fűszerezzük a szűrőben. Rakjunk a szűrőre zsírpapírt, majd rá egy kis lábassal teli vizet, ezzel nyomjuk ki belőle a savót. 2–3 óra múlva gomolyát kapunk, 10–12 óra után kemény kecske­sajtot.

    ÉM

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában