Pálinkás Gönci Gasztrofesztivál: Aba Amádé nyomában

Akt.:
A hűvös esőben melegített a gönci pálinka
A hűvös esőben melegített a gönci pálinka - © Fotó: Bujdos Tibor
Gönc – A pálinkakultusz és a történelem körbelengi Gön­cöt már évszázadok óta. A település így szeptember végére háromnapos történelmi túrára, gasztronómiai fesztiválra invitálja a vendégeket. Ez az idén is így volt: pénteken kezdődött és vasárnapig tartott a Pálinkás Gönci Gasztrofesztivál. A zempléni eseményen a kulturális műsorok és a kirakodóvásár mellett gasztroshow, főzőverseny, és persze pálinkamustra is várta a vendégeket.

A rendezvényen betekintést nyerhettek a vendégek Gönc történelmébe, hiszen szombaton Aba Amádé nyomába indulhattak a túrázni vágyók. De megismerkedhettek a helyi ízekkel, illatokkal, érdekességekkel és jellegzetességekkel is a vendégek.

Pénteken a Miskolci Baross Gábor Vasutas Nyugdíjas Klub Öröm Dalköre mutatkozott be, majd koncertek következtek, fellépett Abaházi Csaba és bandája is. Hivatalosan szombaton nyílt meg a fesztivál, felvonulással és a hagyományőrző együttesek bemutatkozásával. A főzőverseny és a pálinkamustra mellett zenekarok szórakoztatták a vendégeket.

Vasárnap pedig a Nóta TV sztárjai léptek fel, és sor került a Gönc-Garadna labdarúgó-mérkőzésre is.

ÉM