Menetrendváltás az erdei vasutakon – Új menetrend Pálházán!

Menetrendváltás az erdei vasutakon - Új menetrend Pálházán!
Menetrendváltás az erdei vasutakon - Új menetrend Pálházán!
Miskolc, Pálháza – Hosszú évek után új menetrendet vezet be az ÉSZAKERDŐ Zrt. a Pálházi Állami Erdei Vasúton (PÁEV). A társaság célja, hogy az erdei vasúttal utazó kirándulók minél szélesebb körben, az igényekhez jobban igazodó és lehetőleg bővebb kínálatú menetrend szerint vehessék igénybe a kisvasút szolgáltatásait.

Ennek megfelelően 2018. március 29-én új menetrend lép életbe a Zemplén kisvasútján. A korábbi évek gyakorlatától eltérően már márciusban, az iskolai tavaszi szünethez igazodva megindul a menetrend szerinti forgalom, ami az őszi szünet végén, november 4-én záródik majd. Tavasszal és ősszel, elsősorban hétvégeken, ünnepnapokon és iskolaszüneti napokon, napi két vonatpárral, míg a nyári főszezonban naponta, napi négy vonatpárral várja utasait a PÁEV. Módosul az első vonatok indulási ideje is, ami a Hegyközben üdülő családosok igényeihez igazodva később, 8:30 helyett 10:10 órakor indul majd Pálházáról Rostalló felé.

A Lillafüredi Állami Erdei Vasúton a kedvezőtlen időjárás miatt a karbantartási munkák még tartanak a vonalhálózaton, de a hosszú, borongós telet követően a természettel együtt ébred a kisvasút is. A mindennapos közlekedést hozó tavaszi menetrend március 29-én lép életbe. Az iskolai tavaszi szünethez igazodva a fővonalon csütörtöktől hétköznapokon is menetrend szerint közlekedik napi három vonatpár. Munkaszüneti napokon – így a húsvéti hosszú hétvégén is – hat vonatpárral és az utazási igényeknek megfelelő, nagy befogadóképességű szerelvényekkel várják az utasokat.

Mindkét erdei vasút menetrendje elérhető az ÉSZAKERDŐ Zrt. internetes oldalán, a www.eszakerdo.hu címen.

– Vereb István, kommunikációs tanácsadó, ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. –Pálháza.
BOON.HU


hirdetés