Kilenc, hét, hat és végül mínusz három

Illusztráció - Kilenc, hét, hat és végül mínusz három
Illusztráció - Kilenc, hét, hat és végül mínusz három
Miskolc, Pálháza, Tiszakarád – Kurtán-furcsán ért véget a Pálháza–Tiszakarád megyei II. osztályú labdarúgómeccs.

A Keleti csoport 10. forduló keretében Pálházán vívott találkozót a játékvezető már a 27. percben lefújta. Ekkor 6-0-ra vezettek a hazaiak az összecsapást kilenc játékossal kezdő vendégekkel szemben, majd jöttek a sérülések, így a tiszakarádiak létszáma a megengedett hét alá csökkent…

A vesztes a futball

– Az ilyen mérkőzésnek mi, a későbbi nyertesek sem örülünk – mondta Kovács Barnabás, a Pálháza Futball Club elnöke. – Igazán sajnáljuk, hogy egy olyan nagy múltú klub, mint a Tiszakarád, nem tud elegendő játékossal kiállni. Soros ellenfelünk mindig jelentős szerepet játszott a térség labdarúgóéletében, csapatuk általában rendre a táblázat közepén vagy elején tanyázott, ezért azért szorítok, szorítunk, hogy rendezzék soraikat. A 3 pontot nyilván mi kapjuk, majd az MLSZ megyei igazgatósága eldönti, hogy milyen gólkülönbséggel állapítja meg a végeredményt.

Az elnök ezután arról beszélt, hogy megcélozzák a dobogót, szereplésükhöz minden feltétel adott, köszönhetően a város önkormányzatának.

– Májusban mobillelátót adtunk át, ezen száznégyen foglalhatnak helyet – folytatta Kovács Barnabás. – Anyagi, személyi és tárgyi oldalról is rendben vagyunk, egy gondunk van csupán: éspedig az, hogy a térségnek nincs megtartó ereje, ezért fiataljaink onnan járnak haza focizni, ahol éppen tanulnak vagy dolgoznak, még szerencse, hogy ezt megteszik. Az utánpótlás-nevelésre sem panaszkodhatunk, a gyerekek képzését és versenyeztetését TAO-forrásból finanszírozzuk.

A bennmaradásért

A Tiszakarádi Sportegyesület csapata kilenc találkozójából egyet sem nyert meg: hatszor kikapott, háromszor döntetlent ért el, 3 pontjával az utolsó előtti 15. helyen áll.

– Eleve rossz előjelekkel készültünk és vágtunk az útnak – vette át a szót Batta Dezső elnök. – Volt egy csomó sérültünk, eltiltottunk, így kilencen mentünk Pálházára, és a kapu elé az ifjúsági portásunk állt. Én ezúttal nem mentem velük, de arról tájékoztattak, hogy közbeszóltak a sérülések, ennek pedig a találkozó beszüntetése lett a vége. Azzal nem árulok el titkot, hogy a végeken nehéz futballt csinálni, az idősebbek dolgoznak, a fiatalok tanulnak, néhányan máshonnan járnak, ennek ellenére rendet akarunk tenni a portánkon. Az a célunk, hogy sikerüljön kivívnunk a bennmaradást, ha ugyanis kiesünk, nehéz lesz kiharcolnunk a visszakerülést. Anyagi gondunk nincs, élvezzük az önkormányzat támogatását, a jövőt mégsem látom túlságosan rózsásnak, ugyanis a fiatalok már nem szeretik annyira a futballt, mint évekkel vagy évtizedekkel ezelőtt.

ÉM-KTPálháza.
BOON.HU


hirdetés