A múltat már lezárták, a jövő még kérdéses Hollóházán

Akt.:
A Hollóháza csapata a 2011/12-es évadtól folyamatos tagja volt a megyei II. osztály Keleti csoport mezőnyének
A Hollóháza csapata a 2011/12-es évadtól folyamatos tagja volt a megyei II. osztály Keleti csoport mezőnyének
Hollóháza, Miskolc – A ligaértekezlet előtt jelentették be Hollóháza csapatának vissza­lépését.

A zempléniek őszi eredményeit a Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatósága ezért törölte, a II. osztályú bajnokság Keleti csoportjának mezőnye pedig tizenöt szereplősre olvadt.

Nyáron kezdődött…

– A gondjaink tavaly nyáron kezdődtek – mondta elöljáróban Fisser Nándor, a Hollóháza Iskola Baráti Sportegyesület labdarúgó-szakosztályának vezetője. – A bajnokság megkezdése előtt három héttel felröppent a híre, hogy megszűnünk, mert elmennek a játékosaink. Annak érdekében, hogy tisztán lássunk, mindenkit felkerestünk és csupán egy-két labdarúgónk közölte, hogy a távozás gondolatával foglalkozik. Aztán hol ezért, hol azért jelentkeztek be, majd végül odajutottunk, hogy a kapustól a balszélsőig tizenegy sportolónk ment el. Ők valamennyien kezdőknek számítottak, ráadásul jöttek a munkahelyi elfoglaltságok, sőt az is, hogy edzőnk, Kiss László is hátat fordított nekünk. Ekkor úgy tíz nap volt még az első fordulóig, csupán ennyi időnk maradt arra, hogy összeszedjünk egy csapatot. Felvettük a „nyúlcipőt”, kamatoztattuk régi kapcsolatainkat és rátaláltunk a Hidasnémetire. Elnökük, Bóni Tamás sietett a segítségünkre, tőlük hoztunk nyolc felnőtt és ifjúsági játékost, velük éppen meglettünk. Az első két meccsen a nagy csapatunk kiállt, az ifi viszont nem. Elmentünk Tiszakarádra, majd három hazai összecsapás várt ránk. Azt mondtuk, hogy ha lepereg ez a szakasz, „kasszát” csinálunk, számba vesszük a folytatással járó feladatokat, kötelezettségeket. Csak 1 pontot gyűjtöttünk a Tiszaladány ellen, közben pedig Hidasnémetiben levonultunk a pályáról… Utána is állandó létszámhiánnyal küzdöttünk, de rendre ki tudtunk állni, így befejeztük a szezont, és az évzárót is megtartottuk.

Csak négyen

A holtidényben a 920 lelkes község klubvezetői már a folytatást tervezték. Erről ezt mondta Fisser Nándor:

– Ekkor még nem gondoltunk rosszra. Január 15-én huszonhárom játékost értesítettünk, hogy január 29-én a tornatermünkben kezdjük az alapozást. Senki nem jelzett vissza, hogy nem jön, ezzel szemben velem együtt csak négyen jelentek meg. Később is alig lézengtek a fiúk, persze nagy hideg volt, és hófúvás, meg ismét bejelentkeztek néhány játékosunkért. Mivel néhány edzőmeccset is lekötöttünk, ezért összehívtam az elnökségünket, kollégáimat tájékoztattam a kialakult helyzetről és közöltem, hogy vészhelyzetben vagyunk. A szívünk azt diktálta, hogy menjünk tovább, ne szűnjön meg nálunk a versenylehetőség, szolgáljuk ki közönségünket, végső soron mentsük meg Hollóházán a labdarúgást, az eszünk viszont azt mondatta velünk, hogy ilyen körülmények között nem szabad folytatnunk. Mivel az anyagi helyzetünk sem rendeződött, a ligaértekezlet előtt feladtam azt a levelet, amelyben tudattuk az MLSZ megyei igazgatóságával, hogy visszalépünk. Nem számoltuk fel sem az egyesületet, sem a szakosztályt, ellehetetlenülésünk miatt „csupán” szüneteltetjük a felnőtt- és az ifjúsági gárdánk szerepeltetését. Leendő ellenfeleinktől, a csapatvezetőktől és a játékosoktól elnézést kérünk, a történtek miatt kellemetlen helyzetben vagyunk, nekem pedig többszörösen rossz a közérzetem. Kis szünetekkel, rövid kihagyásokkal a 70-es évek elejétől vagyok a futballban, ezért most is a folytatáson töröm a fejem. Azt most még nem tudjuk, hogy mit hoz a jövő, a felfelé vezető utat viszont a hátország legalján kell megalapoznunk. Személy szerint azt szeretném, ha a nyáron beneveznénk a megyei III. osztály Zemplén csoportjába, és majd az elkövetkezendő hónapokban kiderül, hogy ez az általam dédelgetett terv reális-e vagy csak álom.

ÉM-KTPálháza.
BOON.HU


hirdetés