Palack durrant egy családi ház portáján

Rakamaz – Lapunkhoz érkezett információ szerint szerda (éjjel) reggelre virradóan a rakamazi alpolgármester lakásának portájára molotov koktélt dobtak ismeretlen tettesek.

Utánajártunk az esetnek és Bukovenszki Zoltán r. százados a Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott sajtóreferense elmondta: tegnap az esti órákban egy rakamazi családi ház udvarára dobtak be egy műanyag flakont, amely ismeretlen eredetű folyadékkal volt megtöltve. A tulajdonosok egy nagy durranásra lettek figyelmesek, ezt követően értesítették a rendőrséget. Az ügyben a Rakamazi Rendőrőrs rongálás miatt indított eljárást, a flakonban lévő ismeretlen eredetű folyadékot szakértő bevonásával vizsgálják.

Más forrásból úgy tudjuk, hogy a műanyag palack egyáltalán nem égett, csupán hanghatást váltott ki a földre esés következtében. Az előzetes vélemény szerint valamilyen vegyszer volt a palackban. Senki nem sérült meg.

Az érintett Cseh Bélaalpolgármester szerdán lapunknak a következőket nyilatkozta: - A bedobott műanyag flakonban apró csavarok is voltak, amelyek alkalmasak arra, hogy sérülést okozzanak, ám szerencsére a családom tagjai közül nem talált el senkit. Az effajta fenyegetés mindannyiunkban félelmet kelt.Nem kizárt, hogy a szerda éjszakai eset mögött a település lakosságát is érintő kormánymegszorítások kiváltotta elkeseredett düh van, amit így hoztak a város vezetésének a tudomására– tette hozzá az önkormányzati vezető.

– Fullajtár András –