Paktum a Szatmári Kistérségnek

Nem tehetjük meg, hogy várunk a változásra, a pozitív irányba haladásért nekünk is tennünk kell – fogalmazott Bíró Miklós, Mátészalka polgármestere, a Szatmári Kistérség elnöke a napokban, a kistérség Munkaügyi Paktumának aláírása előtti percekben.

Ide tőke csak akkor jön, ha megfelelő munkaerőt tudunk a nagyvállalatok számára biztosítani – folytatta, s hozzátette: komoly előkészítő munka eredményeként jött létre az említett megállapodás.

Csatlakozhatnak hozzá

A paktum nyitott, csatlakozhatnak hozzá a jövőben a vállalkozók, felnőttképző intézmények, civil szervezetek és önkormányzatok, hiszen az a cél, hogy a munkaerő kereslet és -kínálat egyensúlyba kerüljön – hangsúlyozta Kordás László, a Foglalkoztatási és Munkaügyi Minisztérium politikai államtitkára.

Ruszin József, a megyei Munkaügyi Központ megbízott igazgatója szerint a példaértékű kezdeményezés a munkaerő-piaci helyzet javításához kevés, ehhez további összefogásra, együttgondolkodásra van szükség.

A kistérség Munkaügyi Paktumát a munkaadók képviseletében Kárpáti Tibor, a munkavállalók képviseletében Toldi Miklósné, valamint a város oktatási intézményeinek nevében Nagy Gusztáv, az önkormányzat oktatási bizottságának elnöke, a Déri Miksa Szakközépiskola és Szakiskola igazgatója írta alá.

– Koncz Nóra –