Padokat törtek a Népkertben

Padokat törtek a Népkertben
Miskolc – Nyomoz-e a rendőrség – például – egy darabokra tört pad ügyében? El lehet-e kapni a tetteseket? Vandélvíkend volt a miskolci Népkertben.

Egy pad ülőkéje ripityára törve, több másiké megrongálva, a szemetesek szétdobálva, szanaszét italosüvegek. Egy hétvégi vandál „mulatság” nyomai a miskolci Népkertben.
Mit tehet a rendőrség? Mit a városgazda kht.? Olvasóinkkal együtt kérdezzük.
KertészBéla, a Miskolci Városgazda Kht. igazgató-helyettese elmondta: a pusztítás nyomairól fotókat készítettek, a feljelentést megteszik, ám sok reményt nem lát arra, hogy a tetteseket kézre keríti a rendőrség. Szerinte csak a tettenérésben lehet bízni. Elmondott egy egy jegyzőkönyvben rögzített esetet: egy férfi visz egy Kresz-tábla-oszlopot, a kérdésre, hogy kerül az hozzá, így válaszol: „itt találtam a földön, arrébb viszem, hogy ne legyen útban”. KertészBéla milliós nagyságrendűre teszi a kárt, amit évente rongálással okoznak Miskolcon a közterületeken.
KovácsZsolt rendőr őrnagy, alosztályvezető elmondta: minden olyan rongálási-lopási ügyben, amely a hatóság tudomására jut, nyomozást folytatnak. Nemcsak a bejelentés számít, hanem például az újságunkban megjelent híradás is. Az esetek jelentős részében nem derül ki, hogy ki volt a tettes.