Padok az Erzsébet téren: van, aki szereti, van aki nem

By Juhász-Léhi István
Akt.:
Új padok az Erzsébet téren: van, aki szereti, van aki nem
Új padok az Erzsébet téren: van, aki szereti, van aki nem
Miskolc – Megosztja a miskolciakat az Erzsébet téren található padok, asztalok “szépsége”, funkcionalitása.

Átlagos hétköznap a miskolci belvárosban, az Erzsébet téren. Többnyire nyugdíjasok és kisgyerekesek ülnek le a tér új padjaira, asztalaihoz.

“Az új padok? Nekem tetszik, de egyébként nem járunk olyan gyakran ide.” – mondja egy idősebb férfi, aki az unokájával jött. “Egyébként ez szökőkút lenne?” – kérdez vissza. “Most nem műkődik. A szék? Amúgy tökéletes, de az idősek miatt háttámla nem ártana rá.”

Egy nyugdíjas úr a fák alatt nézelődik. Mint az nem sokkal később kiderül, őt is leginkább a szökőkút izgatja…

“Tetszik a pad, csak a szökőkút nem tetszik.” – véli. “A medencés jobb volt virággal és egy pici szobor is jó lett volna. Minden nap járok ide, az Erzsébet térre. Súlyos beteg vagyok, itt pihenem ki magamat.”

“Modern ugyan a pad az Erzsébet téren, de jó”

 Egy hölgy bal lábát leány kisunokája öleli át, miközben a nagyi kijelenti, hogy “modern ugyan a pad, de jó.”

Újabb próbálkozás két fiatalnál; nem akarnak nyilatkozni. Röhögnek. Egy újságot olvasó férfi sem vállalja a kis interjút, mindössze annyit mond, hogy szerinte nem igazán illenek a jelenlegi utcabútorok az Erzsébet tér hangulatához, ám azt hozzáteszi, hogy vandálbiztosabbnak, masszívabbnak tűnek a korábbihoz képest.

Más véleményen van egy, a régi uszoda szomszédságában ücsörgő hölgy, aki határozottan kijelenti, hogy: “Ez valami szörnyű, ezt otthon is mondtam a családnak néhány héttel ezelőtt.”

 

Címkék: , , ,