Özönvíz Borsodban

Akt.:
Özönvíz Borsodban
Kondó, Sajólászlófalva – Csütörtök délben jelentős mennyiségű eső esett Kondó és Sajólászlófalva községek környezetében, melyet a települések esővíz elvezetői nem voltak képesek befogadni.


14.55: Vihar pusztított Sajólászlófalván és Kondón

A tűzoltók Miskolcról és Kazincbarcikáról is a helyszínre vonultak,  de egyelőre nem tudják elkezdeni a munkát, várják, hogy az ár levonuljon.

Kondón a lakóházak nem sérültek, de a kertekben áll a víz. Többen az állatokat próbálják menteni, hogy meg ne fulladjanak.

Sajólászlófalván egy tucat ház megközelíthetetlen, a  lakók egyelőre nem tudnak ki se jönni – tudtuk meg a helyszínen tartózkodó munkatársunktól.


14.20:  

Az utcákon hömpölygő víz befolyt az ingatlanokra. Jelenleg 4 miskolci és kazincbarcikai tűzoltóegység tartózkodik a helyszínen, és várják az ár elvonulását, az esetleges vízszivattyúzási munkák megkezdését – tájékoztatta a Borsod Online-t Bódi Zoltán, a Miskolci Tűzoltóság szóvívője.Nagyobb térképre váltásViharkárok Borsodban: kidőlt fák, elöntött pincék

Miskolc – Az elmúlt két napban összesen 17-szer riasztották a tűzoltókat megyénkben viharkárok miatt. 

Küldjön hírt! – “A konnektorból is ömlik a víz a Malomszög utcán”

Az elmúlt napok esőzései következtében szerdán már másodszor fordul elő, hogy a kapcsolókból, valamint a fali konnektorokból is folyik a víz a Malomszög utca egyik – a múlt héten felújított (!) – tízemeletesében” – írja kétségbeesett Olvasónk.

Lecsapott a vihar Miskolcra

Miskolc – Szerda délután 3 óra után a borsodi megyeszékhelyre is megérkezett a “világvége”. Ennél rosszabb hír, hogy mivel Medárd napját írjuk, ezért a néphagyomány szerint ha ma esik, akkor 40 napig esik.