Ózdra már megérkezett az Erzsébet-utalványos tüzelő

Akt.:
Erzsébet-utalvány brikettel fűtenek öt általános iskolában
Erzsébet-utalvány brikettel fűtenek öt általános iskolában - © MTI Fotó: Vajda János
Budapest, 2012. október 26., péntek (MTI) – Elsőként az ózdi Csépányi Általános Iskola vehette át a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. pályázatán elnyert Erzsébet-utalványos briketteket; a tüzelőanyag délelőtt érkezett meg az intézménybe.

A Nemzeti Üdülési Szolgálat pénteki közleménye szerint az ózdi általános iskola 15 tonna fűtőanyagot nyert a pályázaton, ebből most 5 tonnányit vettek át. Az intézmény vezetője, Kovácsné Letanóczki Anna elmondta: az így megspórolt pénzt várhatóan tanterem-felújításra és taneszközök beszerzésére fordítják.

A Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. szeptemberben írta ki fűtéstámogatási pályázatát, amelyre az ország 47 leghátrányosabb kistérségének alap- és középfokú oktatási intézményei jelentkezhettek. Az összesen 70 tonnányi érvénytelenített Erzsébet-utalványból készült brikettet öt intézmény nyerte el: az ózdin kívül a pusztadobosi iskola és óvoda 10, a vajdácskai iskola és óvoda 25, a zsadányi református iskola 12, a vilmányi iskola és óvoda pedig 8 tonna tüzelőanyaghoz jutott – közölte a szolgálat.

– MTI –