Ózdra is „költözik” egyetem

Janiczak Dávid (balra) és Torma András
Janiczak Dávid (balra) és Torma András - © Fotó: Ádám János
Miskolc, Ózd – Anyagmérnöki, szociális munka és kulturális antropológia szakokon indít alapképzést a Miskolci Egyetem Ózdon.


Közösségi felsőoktatási képzési központ létrehozásáról írt alá együttműködési megállapodást a Miskolci Egyetem és Ózd önkormányzata szerdán. Országosan hat ilyen központ létrehozását tervezi a kormány, ezek közül kettő megyénkben lesz; az elmúlt héten már Sátoraljaújhely önkormányzatával is megállapodott az egyetem.

Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora elmondta: „A Miskolci Egyetem több, mint egy felsőoktatási központ, társadalmi küldetésünk is van, mégpedig a fiatalok régiónkban tartása”. Hozzátette: az ózdi központban levelező szakok indulnak, s hogy ezek melyek legyenek, hosszú konzultáció előzte meg.

alairas-12-aj

„Boldog vagyok, és ma az ózdiak is boldogok” – fogalmazott Janiczak Dávid, Ózd polgármestere. Úgy véli, az elmúlt években többen elhagyták a várost, de ezzel a képzéssel nőhet Ózd megtartóereje.

Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektorhelyettese az előzmények kapcsán elmondta, két éve már infópont is működik Ózdon, ahol a fiatalok megismerhetik az egyetem képzési rendszerét. A mostani központ létrehozásának alapját a nemzeti felsőoktatási törvény tavalyi módosítása tette lehetővé – tudtuk meg.

ÉM-NSZR
hirdetés


hirdet�s