Ózdon randevúzik a hegyi-futó elit

Ózdon randevúzik a hegyi-futó elit
Ózdon randevúzik a hegyi-futó elit
Ózd – Az Ózdi Terepfutó Hétvégét május 16-17-én rendezi meg az Ózdi Teknőc Futó Club. Az első napon a diákok kapnak főszerepet, majd vasárnap, immáron huszadik alkalommal a hegyifutó-verseny kínál megmérettetési lehetőséget valamennyi korosztály számára.

Május 16-án, szombaton) a Hegyifutó Diákversenyt hívják életre, melyen korcsoportonként különböző távokat teljesítenek a fiatalok. A viadal az ország több pontján (Tata, Szombathely, Miskolc) megrendezett terepfutó diákversenyek döntőjének számít. Külön érdekesség, hogy az V. korcsoportosok küzdelme egyben válogató a júniusi utánpótlás hegyifutó világbajnokságra.

Május 17-én, vasárnap a jubileumi, XX. Ózdi Hegyi Futóverseny, egyben a III. Hegyi Félmaraton Magyar Bajnokság várja a sportbarátokat. Ez az erőpróba tavaly után ismét Szenior Hegyi Félmaraton Bajnokság is, ahol 35 év felett 5 évenként díjazzák a legjobbakat.

Az eddigi nevezések alapján a résztvevők száma idén is meghaladja a tavalyit. Az OB-n is egyre nagyobb számban állnak rajthoz. Itt lesznek a tavalyi bajnokok, a 2014-ben az ország legjobb hegyifutó-nőjének választott és a világkupa bronzérmes Merényi Tímea (Bp. Honvéd) és Pelsőczy Attila (TFSE). A hölgyek mezőnyében rajthoz áll a múlt hétvégén, Felsőtárkányban maratoni távon hegyifutó országos bajnoki címet szerzett Pap Csilla (TFSE) is. A jubileum alkalmából minden induló, aki a távot teljesíti emlékérmet kap.

A félmaratoni táv mellett azonban megmaradt a hagyományos 11,4 km-es verseny is, mely hasonlóan a bajnoksághoz, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) által meghirdetett hegyifutó multiNavigator kupasorozat része.

A versenyközpontot mindkét napon az Újváros Téri Általános Iskolában jelölik ki, míg a rajt-cél helyszíne a szomszédos Bíben-völgy bejárata lesz.

A részletes versenykiírást megtalálható az Ózdi Teknőc Futó Club honlapján, a www.ozditeknoc.shp.hu oldalon, ahol előnevezni is lehet. A házigazdák korlátozott számban még a helyszínen is elfogadnak nevezést.