Friss hírek

2010.09.13. 19:25

Majdnem kétezren futottak a rákgyógyításért

<p>Majdnem kétezer ember vett részt a Magyar Posta által Pécsett, Európa Kulturális Fővárosában a hétvégére szervezett jótékony célú futóversenyen. A rendezvényen összegyűlt több mint 1,8 millió forintot a posta a Nőgyógyászati Daganatos Betegekért Alapítvány számlájára utalja át. A rendezvényt a Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Pécs2010 Menedzsmentközpont Kft. támogatásával a rákgyógyítás támogatásáért szervezte a Posta.</p>

A borús idő ellenére 1700-an haladtak el a Székesegyház előtti téren elhelyezett rajtkapu alatt. Volt, aki szinte végig sprintelve teljesítette tizenkét perc alatt a valamivel több mint három kilométeres távot Pécs belvárosában, de olyan is akadt, aki kutyasétáltatással kötötte egybe a jótékonyságot.

Az ezer forintos nevezési díjat a Magyar posta a postások esetében magára vállalta. A nevezésekből és a tombolaárusításból befolyt teljes összeget, 1 millió 850 ezer forintot a posta a Nőgyógyászati Daganatos Betegekért Alapítvány számlájára utalja át. Az összegből várhatóan új kórtermeket és kiszolgáló helyiségeket létesítenek a pécsi szülészeti és nőgyógyászati klinika nőgyógyászati onkológiai osztályán - tájékoztatott hétfőn a Magyar Posta Zrt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!