Friss hírek

2009.09.23. 13:06

Szerbiában év végéig letartóztatják Mladicsot?

<p>Vladimir Vukcsevics szerb ügyész arról beszélt kedd este a belgrádi B92 televíziónak, hogy még az év végéig elfogják a háborús bûnökkel vádolt és évek óta bujkáló volt boszniai szerb hadseregparancsnokot, Ratko Mladicsot- adták hírül helyi lapok szerdán. Vukcsevics az interjúban azt mondta, hogy a titkosszolgálatok "éjjel-nappal" keresik a volt katonai vezetõt. Részleteket az akcióról nem akart elárni az ügyész. Hozzátette: mindenki számára világos, hogy "amíg Mladics nincs a Hágai Nemzetközi Törvényszék fogdájában", addig Szerbia uniós integrációja sem haladhat.</p>

Ratko Mladics volt boszniai szerb katonai parancsnokot 1992 és 95 között elkövetett népirtás, háborús és emberiesség elleni bûntettek miatt körözik. Nevéhez kötik a többi között a tízezer életet követelõ szarajevói ostromot, valamint a srebrenicai mészárlást, ahol több mint nyolcezer boszniai muszlimot gyilkoltak le katonái a békefenntartók szeme láttára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!