Ózdi KC vs. Mezőkövesdi KC – Remek csata, hazai siker a megyei rangadón

Akt.:
Ózdi KC vs. Mezőkövesdi KC - Remek csata, hazai siker a megyei rangadón
Ózdi KC vs. Mezőkövesdi KC - Remek csata, hazai siker a megyei rangadón - © Fotó: Marosréti Ervin
Ózd – Háromgólos ózdi sikerrel zárult a megyei kézilabda-csata a férfi NB I/B-ben.

A Keleti csoport 13. fordulójában az ÓAM-Ózdi KC hazai pályán győzte le a Mezőkövesdi KC-t. A vendéglátók szinte végig négy-öt góllal vezettek, a Kövesd csupán egy-egy rövidebb szakaszban tudta szorossá tenni a borsodi rangadót. Az őszi idény végén az Mezőkövesd a dobogó harmadik fokán, az ÓAM-Ózdi KC pedig az ötödik pozíicóban zárt, a tavaszi idény innen folytatódik február első hétvégéjén.

oamozdikc_mkc05

oamozdikc_mkc24


Jegyzőkönyv

Férfi kézilabda NB I/B., Keleti csoport, 13. forduló

ÓAM-Ózdi KC – Mezőkövesdi KC 30-27 (15-11)

Ózd, 700 néző. V.: Natkai N., Szalay Sz.

ÓAM-Ózdi KC: MANOJLOVITY – Kóródi (2), Szűcs B. (3), SZABÓ T. (8), Kocsis Cs. (3), NYESTE B. (6), LESTÁL M. (7). Csere: MÁTRAI P. (k), Losonczi (k), Nyitrai J. (-), Stáb B. (1), Kerekes R. (-), Scitovszky T. (-), Csépányi G. (-), Koós D. (-), Bárdos M. (-). Edző: Szakál György.

Mezőkövesdi KC: Tóth K. – Jancsó N. (2), Zelei B. (1), JÓGA N. (3), Sándor Á. (2), Vojinovic (3), MENYHÁRT M. (7). Csere: Bartók (k), KOVÁCS B. (4), Padla J. (4), Horváth L. (-), Hangyel N. (1), Dohány R. (-), Rozmán B. (-), Fábián R. (-). Edző: Drizner Péter.

Hétméteresek: 4/3, ill 0/0

Kiállítások: 6, ill. 6 perc

oamozdikc_mkc57

Szakál György: – Mind a két együttes remekül felkészült a másikból, de mi egységes csapatként nagyon akartuk a sikert. A jó kapusteljesítmény mellé jött három-négy extra teljesítmény, ebből lehet merítkezni, erre lehet építeni. Nagyszerű érzés volt ennyi szurkoló előtt játszani, gratulálok a srácoknak a szép sikerhez. Ezzel a győzelemmel szeretnénk mindenkinek Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Esztendőt kívánni.

Drizner Péter: – Egy pillanatig nem volt esélyünk, mert az Ózd jól és fegyelmezetten játszott, ellentétben velünk. Egy ilyen szintű mérkőzésen, az általunk elkövetett gyermeteg hibák nem férnek bele. Mínusz kettőtől közelebb nem tudtunk zárkózni, a hazaiak mindig visszaverték a rohamainkat, a hajára pedig fel is őröltek bennünket.

ÉM-ME


oamozdikc_mkc58