Friss hírek

2010.02.23. 10:02

Nyomoz az ügyészség, hogy a fõváros eléggé harcol-e ötmilliárdért - Index

<p>Ügyvédi visszaélés miatt nyomoz a Budapesti Nyomozó Ügyészség a csepeli szennyvíztisztító beruházása kapcsán - írja az Index. A nyomozás Wertán Zsolt feljelentése után indult, aki szerint a fõváros és jogi képviselõje nem tesz meg mindent azért, hogy ne kelljen a szennyvíztisztító kivitelezõjének plusz 5 milliárdot kifizetni. A fõváros jogi képviseletét Lakos Imre SZDSZ-es képviselõ felesége, Molnár Judit látta el, ám januárban lemondott a megbízásról.</p>

Az ügyvédnõ hat hónap után, január 29-én mondott le a megbízásról, mert úgy vélte, nem kapott elég iratot a fõvárosi szennyvíztisztító beruházást koordináló, Enviroduna Kft nevû cégtõl. Skoda Gabriella, a Fõvárosi Fõügyészség szóvivõje az Indexnek elmondta: gyanúsítottja még nincs az ügynek.

A szennyvíztisztító beruházás 120 milliárd forintba került, amelynek 65 százalékát az Európai Unió finanszírozta. Az összeg mellé a kivitelezõ egy körülbelül 5 milliárd forint értékû "pótmunka" igényt jelentett be nemrég. Wertán Zsolt, a KDNP fõvárosi frakciójának képviselõje az Indexnek elmondta, hogy szerinte az igénynek nincs alapja, és az embernek lehet egy olyan érzése, mintha a fõváros el akarná veszteni a pert. Molnár Judit pedig véleménye szerint nem azt tette, amivel a fõvárosi önkormányzat megbízta, azaz nem a Wertán szerint biztos lábakon álló érvrendszert alkalmazta beadványában, hanem egy gyengébbet, és errõl csak a beadás után tájékoztatta a fõvárost. Ezért fordult Wertán az ügyészséghez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!