Steelvent Ózd Rallye – Végig vezetve nyert Vincze

Akt.:
A Vincze Ferenc – Holczer Dániel duó nyerte az Ózd Rallye-t
A Vincze Ferenc – Holczer Dániel duó nyerte az Ózd Rallye-t - © Fotó: Marosréti Ervin
Miskolc, Ózd – Az aszfaltos pályákon a megyei versenyzők közül Kazár Miklós szerepelt a legjobban: második lett.

A magyar ralibajnokság idei hatodik futamát egy jó hangulatú prológ vezette fel, amelyet az ózdi stadionban bonyolítottak le. A salakpályás eseményen Turán Frigyes volt a leggyorsabb, az éves összetettben élen álló versenyző 1:02,4-es időeredménnyel nyerte meg a közönségcsalogató eseményt.

Oszlop fogta meg

Szombaton reggel az éles küzdelem is megkezdődött, ám rögtön az első gyorsaságin borult az időterv. A királdi körön ugyanis a bajnokságban második helyen álló Hadik András – Bacigál Igor kettős bukott, méghozzá úgy, hogy kiütöttek egy villanyoszlopot.

– Egy kicsit gyorsabban mentünk a kelleténél abban a kanyarban – emlékezett vissza az esetre Hadik András. – Megcsúsztunk, rámentünk a porra, megforogtunk, majd háttal nekimentünk egy oszlopnak. Szerencsére nekünk nem lett bajunk, az autót pedig rendbe hozzuk. Sokkal jobban fáj, hogy a rossz szériánkat Ózdon sem sikerült lezárni.

Az oszlop helyreállítása több órát vett igénybe, ezért két alkalommal etapként teljesítette a mezőny a királdi gyorsaságit. A többi pályán azonban robogtak a párosok.

Szenzációs Vincze

A hétvége egyértelműen a Vincze Ferenc – Holczer Dániel kettősről szólt. Egymás után nyerték a szakaszokat, csupán Velenczei Ádám és Kazár Miklós tudott egyszer-egyszer közbeszólni. A párosok között azonban nem voltak akkora különbségek, hogy bárki is hátradőlhetett volna, szinte minden alkalommal tizedek döntöttek a szakaszgyőztes személyéről. A bajnokságot vezető Turán Frigyes autójából az utolsó szakaszon elment az erő, így több mint másfél perces hátránnyal folytathatják a Steel­vent Ózd Rallye-t. Az tehát már ekkor biztossá vált, hogy a futamgyőzelem kérdésébe nem tud beleszólni. Vasárnapra reálisan nézve háromesélyessé vált a futam: Vincze mellett Kazár és Velenczei érhetett oda, ám az éllovas duó visszaverte a támadásokat, így Vincze Ferenc és Holczer Dániel az első közös versenyén rögtön bajnoki futamgyőzelmet ünnepelhetett.

Férfias munka

– Nagyon boldogok vagyunk, hiszen végig vezetve sikerült megnyernünk ezt a roppant nehéz futamot – értékelt a célban Vincze Ferenc. – Szorosan alakult, óriási küzdelmet hozott a két nap. Volt, olyan időszak, amikor a kelleténél óvatosabban mentünk, akadt, hogy elmelegedett a gumink, és kétszer le is fulladtunk. Összességében azonban nagyszerű hétvégét zártunk, amelynek a végén már igyekeztünk beosztani az előnyünket. Kiválóan szervezett futamon vagyunk túl, ezzel a sikerrel pedig még nyíltabbá tudtuk tenni a bajnokságot. Ennek ismeretében roppant izgalmas hajrá várható ősszel.

ozd-rali-Kazar_Toth_Tarjan

Az idei ralibajnokságból még két verseny van hátra: október második hétvégéjén a Mecsek Rallye-val folytatódik a sorozat, novemberben pedig a zempléni régióban, másfélszeres szorzójú futammal zárul a bajnokság.

Marosréti Ervin


A Steelvent Ózd Rallye végeredménye

1. Vincze Ferenc, Holczer Dániel (Skoda Fabia R5) 1:16:22,9
2. Kazár Miklós, Tóth Zsolt (Skoda Fabia R5) +4,5
3. Velenczei Ádám, Szedő Csaba (Skoda Fabia R5) +10,6
4. Bodolai László, Popovics László (Ford Fiesta R5) +43,6
5. Balogh János, Szőke Tamás (Skoda Fabia R5) +1:11,1
6. Turán Frigyes, Bagaméri László (Hyundai i20 R5) +1:58,2


Velenczei Ádám
Miskolc, Ózd - Talán most már senki nem lepődik meg azon, ha a fiatal Velenczei Ádám és navigátora, Szedő Csaba jó helyen, esetleg dobogón végez valamelyik magyar bajnoki futamon. Az új generáció tehetséges tagjaként robbant be a hazai elitbe, és az a terve, hogy hosszú távon ott is maradjon a le...

Miskolc, Ózd - Kedvező helyzetben várja a Steelvent Ózd Rallye-t Turán Frigyes és Bagaméri László. Az abszolút értékelésben élen álló kettős eddig kiváló szezont tudhat a háta mögött. Öt verseny, öt dobogós helyezés, ami önmagáért beszél. Az egri és a miskolci ezüst után Szombathelyen győztesként...

Hadik András a második helyen várja az ózdi rajtot
Miskolc, Ózd - A hosszabb nyári szünet után, hétvégén Steelvent Ózd Rallye-val folytatódik a magyar bajnokság. Továbbra sem tett le a bajnoki cím megszerzéséről a miskolci Hadik András és Bacigál Igor. Még akkor sem, ha az esztendő középső szakaszában nem az elképzelésüknek megfelelően alakultak ...

Sajtótájékoztatón ismertették a verseny részleteit.
Miskolc, Ózd - Ózdi és salgótarjáni központtal folytatódik az idei ralibajnokság. A szezon hatodik versenyét borsodi és nógrádi aszfaltos szakaszokon rendezik meg az előttünk álló hétvégén. A Steelvent Ózd Rallye a hagyományoknak megfelelően az adminisztratív és a technikai átvételekkel kezdődik,...Ózd.
BOON.HU


hirdetés