Ózdi FC: Még nem teljesítették a célt

Az Ózdi FC ősszel veretlen maradt a megyei I. osztályú bajnokságban
Az Ózdi FC ősszel veretlen maradt a megyei I. osztályú bajnokságban - © Fotó: Marosréti Ervin
Ózd – Az Ózdi FC megye I-es focicsapata ugyan vezeti a bajnokságot, de még csak az út felénél jár.

Az őszi szezon után meggyőző fölénnyel vezeti a megyei I. osztályú bajnokságot az Ózdi FC együttese. A fekete-fehérek a tavalyi bronzérem után, ebben a bajnokságban abszolút bajnokesélyessé léptek elő. A lejátszott tizenöt mérkőzésből tizenkettőt nyertek meg, emellett csupán három döntetlen szerepel a mérlegükben. Az üldözők tisztes távolból figyelik az ózdiakat, akik azt is átvészelték, hogy az idény közben új edző érkezett hozzájuk.

Gálhidi után Kuntics

A munkát ugyanis Gálhidi György irányítása mellett kezdte el a felnőtt együttes, néhány forduló után azonban az NB II-es Kazincbarcika elcsábította a szakembert. A kispad azonban sokáig nem maradt üres, a Ferencvárossal egykoron a Bajnokok Ligájában is szerepelt Zoran Kuntic vette át a szakmai irányítást.

A fociban sok helyen komolyan veszik a dolgukat: így teszünk mi is, mert az a célunk, hogy rövidesen NB-s csapatunk legyen.” Gál László

– Boldogok vagyunk, hogy ilyen edzőkkel dolgozhattunk és dolgozhatunk a klubnál – osztotta meg érzéseit Gál László, az Ózdi FC elnöke. – Ősszel jó teljesítményt nyújtott a csapat, ennek köszönhetően vezetjük a bajnokságot. Ez viszont a mi esetünkben csupán egy részfeladat teljesítése volt. A célunkat még közel sem értük el. Minden héten maximumot kell nyújtanunk, ami nem feltétlen a bajnoki cím megszerzése miatt fontos. Az a következő lépés, de fél szemmel már a nyári osztályozóra kell figyelnünk. Odáig kötelező eljutnunk, abban a párharcban pedig a legjobb formánkra lesz szükség, hogy kiharcoljuk az NB III-as szereplést. Ezért nagyon fontos a sikeres tavaszi folytatás. Minden meccsen a legjobb formánkra lesz szükség, hogy mindenkit tűzben tartsunk, és kellő motivációs szinttel érjünk oda a legfontosabb feladatunkhoz.

Lesz erősítés

A fiatal, alig 22 év átlagéletkorú csapatnál egyáltalán nincs motivációs probléma, amit az őszi sikeres menetelés is alátámaszt. A téli szünetben azonban további erősítések is várhatóak, amelyek már egy kicsit a jövőt készítik elő.

– Minimum három, maximum öt játékos érkezése várható – árulta el Gál László. – Akik országos szinten figyelik a megyei labdarúgást, azok tudják, hogy sok helyen nagyon komolyan veszik a dolgukat. Így teszünk mi is, mert az a célunk, hogy Ózdon rövidesen NB-s csapat legyen. Ehhez szükségünk van arra, hogy tovább erősítsük a keretünket. Zoran Kuntic is így vállalta el a munkát, saját magával szemben is elvárás, hogy sikerüljön az osztályváltás. Jelenleg szépen haladunk ezen az úton. A bajnokság rajtja előtt azt szerettük volna, ha forduláskor vezetjük a pontvadászatot, a Magyar Kupában pedig eljutunk az országos főtábláig. Az ózdi csapatnak ugyanis ez nagyon régen sikerült, idén viszont összejött. Úgyhogy eddig nem lehet okunk a panaszra, a komoly feladatok viszont még előttünk állnak.

ÉM-ME


A gólszerzők

Az Ózdi FC házi listája

17 gólos: Pataki Roland

13 gólos: Ádám Ferenc József

6 gólos: Danyi Péter

5 gólos: Zöllei Tibor

4 gólos: Bogáti Péter, Tönkő Róbert

2 gólos: El-Sherif Omar, Gál Benedek

1 gólos: Csák KárolyÓzd.
BOON.HU


hirdetés