Megújul a Volán ózdi telephelye

Megújul a Volán ózdi telephelye
Ózd – Már elkezdődött a munka a Borsod Volán ózdi telephelyén. Egy uniós és állami pályázaton szerepelt sikeresen a társaság, így decemberig számos energetikai beruházás valósulhat meg az észak-borsodi településen.

Az előttünk álló hónapokban megújul a Borsod Volán ózdi telephelye. A 115 millió forintos beruházás nagy részét egy uniós pályázaton nyerte el a társaság. Sárközy György vezérigazgató kiemelte: már teljes mértékben elavult volt a ház, és a fenntartása is sokba került.

Valóban régi, már-már muzeális korú fotók díszítik a falakat. Az ötvenes és a hatvanas években használt buszok láthatók ezeken a felvételeken. Maga az épület is több mint fél évszázados, éppen ezért a társaságnál is úgy gondolták, hogy ráfér már a felújítás.

Energetikai fejlesztés

Ihász Zoltán, területi vezető hozzátette: az előttünk álló időszakban ebből az összegből korszerűsítik a fűtésrendszert és kicserélik a kazánokat. Ezen kívül majd háromszáz új radiátort szerelnek föl, beleértve az autójavító üzemcsarnok fűtőtesteit is. Műanyag nyílászárókat kap az épület, sőt a hőszigetelést és a színezést is elvégzik még ebben az esztendőben.

Sokkal komfortosabb, és ami legalább ennyire fontos, gazdaságosabb lesz az ózdi telephely fenntartása. A munka már ezekben a napokban is zajlik, december 1-jére pedig át kell adni a kivitelezőnek. A pályázati forrás mellett erre a célra a Borsod Volán közel 35 millió forint önerőt biztosított.

ÉM – MEÓzd.
BOON.HU


hirdetés