Magas szintre emelték az uzsorázást Ózdon

Magas szintre emelték az uzsorázást Ózdon
© Illusztráció
Ózd – Előbb bérbe adtak, aztán kölcsön, végül jött a zsarolás, fenyegetés.

Tanúk kihallgatásával folytatta a korábban elkezdett bizonyítást az Ózdi Járásbíróság azoknak a vádlottaknak a büntetőügyében, akikkel szemben súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás.

A vádirati tényállás szerint az elsőrendű vádlott a 1990-es évek végétől alacsony áron több leromlott állapotú családi házat és zártkertet vásárolt föl a városban, melyeket aztán az élettársával – aki az ügy másodrendű vádlottja – együtt anyagilag és szociálisan rászoruló személyeknek, akik egyébként nem tudtak volna helyzetük okán lakhatást biztosítani maguknak, a piaci ár többszöröséért értékesített, és bérbe adott. Ez a fajta átverés még bőven nem volt elég a vádlottaknak, akik egészen magas szintre emelték a lehúzást és a szerencsétlenek kihasználását. Mivel tudták, hogy a magas összegű bérleti díjak kifizetését követően a sértetteknek nem marad pénzük a megélhetésükre, számukra 50 százalékos kamatok ellenében biztosítottak kölcsönöket.

ÉM


Bíróság elé áll a csernelyi uzsorás család
Csernely, Ózd - Vádemelési javaslat azokkal a gyanúsítottakkal szemben, akik irreálisan magas kamatra adtak kölcsönt kiszolgáltatott embereknek. Amint arról korábban már hírt adtunk, az Ózdi Rendőrkapitányság zsarolás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat...Ózd.
BOON.HU


hirdetés