Fiatalkorú lányokat kényszerített prostitúcióra az ózdi pár

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Miskolc, Ózd – Jogerős a börtönbüntetés a kerítés és prostitúció elősegítése miatt.

Az Ózdi Járásbíróság elsőfokú ítélete szerint az elsőrendű vádlott férfi és a harmadrendű vádlott nő között szerelmi kapcsolat volt, mindketten ismerték a másodrendű vádlott férfit. A férfi vádlottak úgy akartak pénzt szerezni, hogy szexuális szolgáltatásra lányokat közvetítenek ki. Egyikük ismerőse, a kiskorú sértett ebbe beleegyezett.

Hat év börtön

A vádlottak tudták, hogy a lány még kiskorú, ennek ellenére férfiaknak közvetítették ki, a szervezésért alkalmanként kétezer forintot kaptak. A vádlottak később lakhatást is biztosítottak a sértettnek, ahonnan maguk vitték a fiatal lányt a szexuális cselekmények helyszínére. Később, amikor a lány távozni próbált, az elsőrendű vádlott megfenyegette és nem engedte el, majd a barátnőjét, a fiatalkorú harmadrendű vádlottat is prostitúcióra kérte, abba a lány beleegyezett.

A bíróság kerítés, prostitúció elősegítése, személyi szabadság megsértése, kiskorú veszélyeztetése miatt az elsőrendű vádlottat 6 év büntetésre ítélte, a további vádlottakkal szemben felfüggesztett börtönbüntetést és próbára bocsátást alkalmazott.

A bíróság ítéletével szemben többen fellebbeztek. A másodfokú bíróság az elsőren­dű vádlottal szemben kiszabott büntetést változatlanul hagyta, azonban egy másik, az ügyben hetedrendű vádlott vonatkozásában – mivel a bűncselekményt megelőzően törvénytisztelő életmódot folytatott – a kiszabott 10 hónap börtönbüntetést 6 hónapra, a felfüggesztés próbaidejét 2 évről 1 évre enyhítette.

ÉM


Illusztráció
Miskolc - Kedden folytatja a bizonyítást a Miskolci Járásbíróság annak a vádlottnak a büntetőperében, akivel szemben kerítés bűntette és kitartottság bűntette miatt indult eljárás. Az ügyészség által előterjesztett vádirat szerint a vádlott férfi 2016 szeptemberében élettársával, két gyermekével ...

Illusztráció
Miskolc, Ózd - Helybenhagyták az első fokon kiszabott börtönbüntetést. A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa szerdán döntött annak a vádlottnak az ügyében, akit idén márciusban gyermekprostitúció kihasználásának bűntette miatt letöltendő szabadságvesztésre ítélt az Ózdi Járásbíróság. Fellebbe...Ózd.
BOON.HU


hirdetés