Felmentették a zsarolással vádolt csernelyieket

Akt.:
Felmentették a zsarolással vádolt csernelyieket
Felmentették a zsarolással vádolt csernelyieket - © Fotó: police.hu
Csernely, Ózd – Az Ózdi Járásbíróság nem találta bizonyítottnak az ügyész által előterjesztett vádat.

Az Ózdi Járási Ügyészség vádirata szerint az ügyben vádlottként szereplő csernelyiek jól ismerték a településen nehéz körülmények között élő, önálló lakással nem rendelkező anyát és lányát. A két nő kiszolgáltatott helyzetét kihasználva havi jövedelmük feléért megfelelő szállást és ellátást ígértek nekik. Ők az ajánlatot elfogadták és beköltöztek a felajánlott ingatlanba. A vád szerint a „házigazdák” a jövedelmüket elvették, őket éheztették, munkára kényszerítették őket.

Kilenc tárgyalás volt

Az Ózdi Járásbíróság az ügyben kilenc tárgyalást tartott, kihallgatta a vádlottakat, a sértetteket és a tanúkat, szakértői véleményt szerzett be, majd január 18-án kihirdetett ítéletében kifejtette, hogy a vádat az ügyészség nem bizonyította.

csernely-zsarolok2

A bíróság által megállapítottak szerint az anya és lánya 2012. májusában költöztek be a vádlottak ingatlanába, ahol 2014. év végéig éltek. Ezalatt teljes jövedelmüket átadták a vádlottaknak, akik ennek fejében lakhatást, hideg és meleg étel formájában ellátást, tűzifát biztosítottak nekik. A két nő havonta néhány ezer forint „költőpénzt” is kapott. A befogadottakat nem kötelezték munkára, azonban az általuk használt lakrészt és a ház körüli udvart ők takarították.

A törvényszéken folytatódik

A bíróság a zsarolás és kényszermunka bűntette miatt emelt vád alól bizonyítottság hiányában mentette fel a vádlottakat.

Az ítélet nem jogerős, a büntetőper a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

ÉM-SZBKényszermunka Csernelyen
Csernely, Ózd - A rendőrség elfogott két férfit és két nőt, akik Csernelyen rabszolgasorban tartottak két asszonyt, akik évekig kényszermunkát végeztek tartóiknak. Kényszermunka és zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárását az Ózdi Rendőrkapitányság O. Attila 41 é...Ózd.
BOON.HU


hirdetés