Fejlesztések Csernelyben

Fejlesztések Csernelyben
Csernely – Majd két évi előkészítés után két fontos fejlesztés kezdődött el 2010. szeptemberében, majd fejeződött be sikeresen.

Az egyik a Leader program keretében megvalósuló Faluközpont kialakítás, amely magában foglalja az Emlékpark, az új buszmegálló, a presszó melletti park, a piactér  az I-II. Világháborús emlékmű előtti fahíd és díszvilágítás megépítését. Az Emlékparkról fontos tudni, hogy a Hét Vezért jelképező hét kopjafa a Szent Korona formáját idéző alakzatban helyezkedik el. A kopjafák, a körülötte elhelyezkedő, helyi motívumokkal díszített faragott padok, a faragott csernelyi címer és a fahíd Törő György szekszárdi fafaragó népi iparművész keze munkáját dicsérik.

A másik a Leghátrányosabb Helyzetű Kistérségek (LHH) alapjából, létrehozott, a csernelyiek számára rendkívül fontos útfelújítás. A temető felé vezető Bazsik és Árnyas út aszfaltborítást kapott autóparkolóval. E két utca egyirányúsításával megszűnnek a különösen Mindenszentekkor tapasztalható, bosszantó torlódások. A kapcsolódó Petőfi és Rózsa utcák hasonló  módon lettek felújítva, ezzel elmondható hogy Csernelyben minimálisra csökkent a nem „pormentes” utak száma.
– Kaló Zoltán –Ózd.
BOON.HU


hirdetés