Elmaradt munkabérét követelve verekedett Ózdon

Bírósági tárgyalás
Bírósági tárgyalás - © Fotó: ÉM
Ózd – Az Ózdi Járási Ügyészség vádat emelt egy 25 éves nő ellen ön­bíráskodás bűntettének kísérlete miatt.

A vádlott egy Ózdon működő ruházati üzletben dolgozott, azonban megszüntették a munkaviszonyát – írja a police.hu. Úgy ítélte meg, hogy munkáltatója 30 000 forint összegű munkabérrel adós maradt felé, ezért 2017 november közepén a délutáni órákban bement az üzletbe, ahol a bolt tulajdonosának barátjától követelte az el­maradt munkabért.

Nem akart fizetni

A férfi közölte vele, hogy mivel nem ő az üzlettulajdonos nem fizethet, ezért a vádlott bement a raktárhelyiségbe, és ott az egyik bolti alkalmazott tiltakozása ellenére korábbi hátrahagyott dolgait összekészítette, a hátizsákjába pakolta. A boltvezető barátja távozásra szólította fel, de a vádlott tőle továbbra is a munkabér-hátralékot követelte azzal, hogy amennyiben azt nem fizeti ki részére, akkor különböző árucikkeket fog elvinni a boltból. A sértett férfi tájékoztatta, hogy nem adhat neki árukat, sem pénzt, várja meg a tulajdonos megérkezését. Közöttük a szóváltás egyre ingerültebbé vált, és a vádlott a távozni akaró sértettet a ruhájánál fogva megragadta és visszarántotta, vele tovább vitatkozott.

Nem jutott a pénzhez

Mivel a vita eredményeként sem jutott a pénzéhez, a sértettet egy alkalommal a jobb fülénél a fején megütötte, amitől a férfi földre esett, és rövid időre eszméletét vesztette. Miután a sértett magához tért, a vádlott azzal fenyegette meg, hogy ha nem kapja meg a pénzét, akkor hívni fog egy személyt, aki megveri a sértettet, és a bolt berendezési tárgyait is összetöri. A vádlott és a sértett közötti vitának, illetőleg a bántalmazásnak időlegesen az vetett véget, hogy az egyik dolgozó bement a raktárba, de a vádlott továbbra is követelőzött, majd távozása közben az üzletből kifelé menet a vásárlók jelenlétében a sértettet még egy esetben mellkason ütötte. Az ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést­­­ indítványozott.

ÉMÓzd.
BOON.HU


hirdetés