Acéliparba fektet be az állam Ózdon

Acéliparba fektet be az állam
Acéliparba fektet be az állam
Budapest, Ózd – Az állami szerepvállalás lehetővé teszi, hogy az 500 munkahely biztonságban legyen.

A magyar állam 20 százalékos tulajdonrészt vásárolt több mint 30 millió euróért az Ózdi Acélműben a jelenlegi tulajdonos német Max Aicher-csoporttól – jelentette be a tranzakcióban az államot képviselő Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hétfőn a rendkívüli sajtótájékoztatón, Budapesten.

A szaktárca vezetője kifejtette: a tulajdonrész-megvásárlásáról szóló szerződés szerint a német többségi tulajdonos kötelezettséget vállalt arra, hogy 60 millió euró értékű technológiai beruházást, eszközbeszerzést hajt végre annak érdekében, hogy az Ózdi Acélművek magasabb színvonalon, komplexebb termékekkel, jobb hatékonysággal lássa el feladatát.

Az állami szerepvállalás lehetővé teszi, hogy a meglévő 500 munkahely biztonságban legyen. Az intézkedés hozzájárul a magyar gazdaság bővüléséhez – tette hozzá Palkovics László. Elmondta, az acélipar komoly kihívásokkal küzd, az ágazat megújítása a versenyképesség fokozásának jelentős eleme. Az acélipar jelentőségét a hazai építőipar is adja, amelynek 2023-ig 25 ezer milliárd forint megrendelés-állománya van. Fontos, hogy az alapanyagot magyar gyártóktól szerezzék be.

ÉM-összefoglalóÓzd.
BOON.HU


hirdetés