A járdánházi pedagógus-költő bemnutatója Ózdon

By paszti
A járdánházi pedagógus-költő bemnutatója Ózdon
Ózd – A Válasz és Tőkesúly című új verses kötetek bemutatatóját tartották ünnepélyes keretek között – az Ózdi Művelődési Intézmények Városi Könyvtárának dísztermében – melynek szerzője Fazekas József tanár a járdánházai általános iskola nyugalmazott igazgatója.

Az alkotót és alkotását Serfőző Simon József Attila-díjas író, költő mutatta be a szép számú közönségnek. Bevezetőjében többek között elmonda, hogy immár több évtizedes kapcsolata van az irodalom terén Fazekas Józseffel. Amikor a kezdet kezdetén bemutatta neki néhány versét a szerző, azok életközelsége ragadta meg. Amit költőként lát a környezetében a világban azt hitelesen fogalmazta és fogalmazza meg verseiben. Ő már igazi költészetet képviselt évtizedekkel ezelőtt is.

Fazekas József életútjának egy szelete: „1946-ban születtem Edelényben. Irodalmi érdeklődésemet a sárospataki II. Rákócz Ferenc Gimnázium tanárainak köszönhetem (ma Református Gimnázium újra). 1964-ben érettségiztem. Voltam bányász, katona, segédmunkás. Sárospatakon tanítói, Egerben főiskolai, Debrecenben egyetemi diplomát szereztem magyar nyelv és irodalom szakon. Negyven évig tanítottam. Írásaim főleg borsodi lapokban jelentek meg. Észak-Magyarország, Ózdi Vasas. 1967 januárjában bemutatott a térség irodalmi lapja a NAPJAINK. Több mint félszáz művem jelent meg. A Válasz az első kötetem. Kiadását egyetlen szándék motiválta: elmondani,a harmónia utáni vágyakozás disszonáns világunkban egyre időszerűbb”.
– Kerékgyártó Mihály –

 Ózd.
BOON.HU


hirdetés