Ózd hírei

2017.06.22. 12:38

Novellák, elbeszélések az ózdi őrnagy tollából

Ózd - Megjelent az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetőjének első könyve, a Parázsló Alkonyat.

Ózd - Megjelent az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetőjének első könyve, a Parázsló Alkonyat.

Az átlagember számára eddig ismeretlen oldaláról mutatkozott be Molnár Tamás. Az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője a szolgálati időn túl a természetben érzi magát a legjobban. Hosszú ideje szenvedélyes vadász, de az írás is közel áll hozzá, a két tevékenységet pedig összekapcsolta. Megjelent az első kötete, amely vadásztörténeteket, természetleírásokat tartalmaz. Azokat a gondolatokat, melyek a vadászatok során fogalmazódtak meg benne.

A vadászataim közben megélt hangulatokat és élményeket vetettem papírra." Molnár Tamás

– A vadászataim közben megélt hangulatokat és élményeket vetettem papírra, azért, hogy az olvasó láthassa a minket körülvevő természet szépségeit – mondta a könyvvel kapcsolatban Molnár Tamás. – Sokszor hazaérkezés után, még aznap éjszaka ültem neki az írásnak. Megszülettek a novellák, az elbeszélések, amelyek most már könyv formájában is napvilágot láttak. A természet, a táj iránti vonzalmam már gyermekkoromban kialakult, hiszen nagyon sok időt töltöttem a környékbeli tavak és erdők környezetében. Ez a vonzalom azóta csak erősödött, az pedig rendkívül érdekes élmény, hogy mostantól bárki a kezébe veheti a Parázsló Alkonyat című kötetet.

Díjak, elismerések

Molnár Tamás első önálló könyvének világra jöttét több elismerés is megelőzte. Novelláival kétszer is elnyerte az Aranytoll díjat, idén pedig az országos Nimród irodalmi díjban részesült. A könyv megjelenése ennek valamilyen szinten a folyománya volt.

– Az egyik sikeres pályázat után kaptam ajánlatot a kedvezményes könyvkiadásra – folytatta az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője. – A nyomda szempontjából végül ezt a megoldást választottam, a nyomdakész állapotig – többek segítségével, de – önerőből jutottam el, a könyv így saját kiadás. A bemutató pedig minden várakozásomat felülmúlta. Közel százan jöttek el az eseményre, amit hatalmas megtiszteltetésnek éltem meg. A családtagok, a barátok mellett rengeteg érdeklődő jött el, ami tényleg pozitív meglepetésként ért. A könyvvel kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy a köszöntőt, előszót a nemzet színésze, Bodrogi Gyula írta, a saját példányomat pedig külön dedikálta számomra.

Lesz folytatás

Molnár Tamás azt is elárulta, hogy a kedvező fogadtatás után szinte biztosra vehető a folytatás, vagyis lesz újabb könyve. A téma fő vezérfonala nem változik. A második világháborútól napjainkig igyekszik feldolgozni Ózd és Arló mindennapjait. Élettörténeteket, sorsokat, falusi hagyományokat igyekszik majd az olvasó elé tárni csakúgy, mint most, a természet szemüvegén keresztül.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!