Ózd hírei

2012.08.27. 12:16

Jól vizsgázott az új helyszín

Ózd - Közel másfélszázan tekertek Ózdon a XCO Magyar Kupa 4. fordulójában.

Ózd - Közel másfélszázan tekertek Ózdon a XCO Magyar Kupa 4. fordulójában.Az Ózdi Kerékpáros Egyesület nyolc esztendő szünet után rendezett országos versenyt a hegyikerékpáros szakágban. Az Újváros Téri Általános Iskola fölötti kiskertes övezetet kihasználva, 4.5 kilométeres körpályát alakítottak ki, amelyen vasárnap közel 150 bringás mérte össze az erejét. Az Elit kategóriában a győztesnek valamivel több mint 1 óra 37 percre volt szüksége ahhoz, hogy teljesítse a 30 kilométer fölötti távot. Bazsó Márton alaposan megdolgozott a szintkülönbséggel, és a riválisokkal is. 

Tempót diktált

- Az eleje általában nekem nem szokott menni – mondta a verseny győztese. – Az első két-három kört ezért egy hármas bolyban tettem meg, ezután tudtam ellépni a többiektől. A futam kezdetekor ráadásul pokoli hőség volt, ezután a feltámadt szél egy kicsit enyhítette a kánikulát. A táv második felétől már a saját tempómat diktáltam, és végül értékes győzelmet arattam. Tetszett az ózdiak által kitalált vonalvezetés, az újdonságok mindig feldobják a bringások hangulatát.

A hölgyeknél a balassagyarmati Dósa Eszter volt a leggyorsabb. Úgy is elsőként ért be a célba, hogy a viadal kétharmadánál egy defekttel is meg kellett birkóznia.

Köszönet a csapatnak

- Ez egy igazi csapatmunka volt – értékelt Dósa Eszter. – A hőséggel, a szintkülönbséggel és a defekttel is meg kellett küzdeni. Szerencsére ezt is sikerült átvészelni, a végén pedig megtartottam az előnyömet. Ózdon nekem általában jól szokott menni, hiszen a korábbi években a cycrocross versenyeket is jó eredményekkel zártam.

Frölich Tamás szerint ezen a napos sikerült újdonságot csempészni a hegyikerékpárosok életébe. A rendező Ózdi KE elnöke hozzátette: a hivatalos edzések után néhányan fanyalogtak, hogy egy kicsit maratonos lett a pálya, de ezek a bringások a verseny után átértékelték a véleményüket. Az ózdiak vélhetően jövőre is belevágnak egy ilyen rangos esemény megszervezésébe, ami egy év tapasztalattal a hátuk mögött már biztos, hogy könnyebb lesz.

Az XCO Magyar Kupa, 4. forduló győztesei

U9 fiúk: Rozgonyi Ádám (Cube-Csömör), U9 lány: Bukovácz Anna (Cube-Csömör), U11 fiú: Pataki Barnabás (PCCC), U11 lány: Rincz Vera, U13 lány: Vas Kata Blanka (Merida Maraton Team-CST), U13 fiú: Fetter Erik (PCCC), U15 lány: Bukovácz Kata (Cube-Csömör), U15 fiú: Valter Attila (Cube-Csömör), U17 lány: Gál Zsófia (Sintesi Bike Nagy SE), U17 férfi: Erdélyi Attila (Cube-Csömör), U19 lány: Kubovics Klaudia (LTV Merida Racing), U19 férfi: Bányai Dominik (PCCC), Másodosztály női: Ringelhann Fanni (Bike4life), Másodosztály férfi: Bene Zoltán (Gödöllő), Elit férfi: Bazsó Márton (VKE-Nelson), Elit nők: 1. Dósa Eszter (Vitalitás SE), U23 férfi: Fenyvesi Péter (Bringabanda SC), U23 női: Perlaky Evelin (Veres Ördögök SE), Hobbi Férfi: Szerz Péter (Budaörs), Hobbi Női: Gallyas Noémi. Masters 1 férfi: Reitinger Gábor (Vitalitás SE), Masters 2 férfi: Kis József (Merida Maraton Team CST), Masters 3 Férfi: Kardos Tibor (Pécsi Junior KE).

-ME-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!