Ózd hírei

2012.05.16. 10:33

Százhúsz páros érkezése várható

Ózd - Szombaton és vasárnap Ózdon rendezik meg az idei ralitúra bajnokság második futamát.

Ózd - Szombaton és vasárnap Ózdon rendezik meg az idei ralitúra bajnokság második futamát.Tavaly az év versenyének választották a ralitúrások az ózdi száguldást, ami nyilván kötelezi a rendezőket a hasonló színvonalú folytatásra. Az előttünk álló hétvégén a jól bevált program szerint zajlik le a viadal, mégis számos újdonsággal készül dr. Ádám Antal és szervezőcsapata. A létszám még nem végleges, hiszen több ORB-s liszenszel rendelkező páros tett ígéretet arra, hogy a Bükfürdő Rali után, Ózdra is ellátogat.

Neves pilóták

- Az első osztályú versenyzőknek ez a futam nagyszerű felkészülési lehetőséget kínál Pécsre – mondta érdeklődésünkre dr. Ádám Antal, főszervező. – Az elmúlt hétvégén ugyanis murván versenyzett a legmagasabb osztály, június elején pedig aszfalt borítás következik. Nálunk erre lehet gyakorolni, így nem meglepő, hogy sokan bejelentkeztek az úgynevezett M, vagyis meghívásos kategóriába. A kilátogató érdeklődők találkozhatnak többek között ifjabb és idősebb Béres Józseffel, itt lesz Varga Czigány Zoltán és ha minden jól alakul, akkor az abszolút bajnok Aschenbrenner György is ellátogat Ózdra. Ezt csak azért mondom, mert ebből is látszik, hogy a túrásoknál nincsenek létszámgondok, sőt egyre népszerűbb a sorozat.

Újítottak az ózdiak

Az idei Ózd Rali szombaton az adminisztratív és a technikai átvételekkel kezdődik. A mezőnnyel a Hotel Ózdban, valamint a Suzuki Kaiserben is találkozhatnak az érdeklődők. Délután négy órára pedig már a stadionba várnak mindenkit, itt tartják meg a közönségcsalogató prológot. Az előfutók után csökkenő rajtszám szerint érkezik majd a mezőny, sőt kisebb meglepetések is fűszerezik majd a délutánt és a kora estét. Vasárnap a gyorsasági szakaszokat már reggel hat órától lezárják, hiszen korán kezdődik az éles futam.

- A szokásokhoz híven két pályát alakítottunk ki ezúttal is – folytatta dr. Ádám Antal. – Az első szakasz ezúttal Sátáról rajtol Ózd irányába, érdekesség, hogy a szerpentines részt lefelé teljesítik majd a versenyautók. Az elhelyezett lassítók ellenére biztos, hogy komoly tempó várható ezen a részen. Királd és Borsodbóta között egy eddig még soha nem alkalmazott útvonalat találtunk ki. A körpálya ezúttal abból a kereszteződésből rajtol, ahol eddig a főútról letértünk az erdőgazdasági részbe. Innen Királd települést vesszük célba, ahonnan Borsodbóta irányába haladnak majd párosok. Két teljes körön keresztül követjük ezt az irányt, a harmadik körben pedig Borsodbóta felé fordulnak, ahol a borospincéknél ér véget a szakasz.

dr. Ádám Antal hozzátette: reggel nyolc órától a kora délutáni órákig folyamatos szórakozást kínálnak a sportág szerelmeseinek. A ralitúra bajnokság második futama hat gyorsasági szakaszból áll, amelynek az össztávja 126 kilométert tesz ki.

Az Ózd Rali programja:

Május 19. (szombat):

Adminisztratív átvételek (Hotel Ózd), 8.00

Technikai átvételek (Suzuki Kaiser), 8.30

Prológ, Ózd Stadion, Salakaréna, 16.00

Május 20. (vasárnap):

GY1 – Királd – Borsodbóta körgyors, 7.30

GY2 – Sáta – Ózd, 8.00

GY3 – Királd – Borsodbóta körgyors, 10.00

GY4 – Sáta – Ózd, 10.30

GY5 – Királd – Borsodbóta körgyors, 12.30

GY6 – Sáta – Ózd, 13.00

Cél, Ózd Interspar 13.30

-ME-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!