Ózd hírei

2012.04.18. 16:23

Becsülettel helytállt az Ózdi KC ifi

Szakál Martin, Szabolcs Gábor, Knyaskó Dávid és Kóródi Koppány. Négy játékos, akik alapesetben meghatározó tagjai az Ózdi KC ifjúsági együttesének.

Szakál Martin, Szabolcs Gábor, Knyaskó Dávid és Kóródi Koppány. Négy játékos, akik alapesetben meghatározó tagjai az Ózdi KC ifjúsági együttesének.Ezúttal viszont egyikőjük sem segíthette a csapatot a Dabason megrendezett OIK-bronzmeccsen. Mind a négyen térd vagy bokasérülést szenvedtek vagy a torna előtt, vagy a két nap alatt.

Az erősen tartalékos ifivel szemben így reálisan a tisztes helytállás lehetett az elvárás, aminek a pályára lépő játékosok igyekeztek megfelelni. A szegediek ugyan viszonylag hamar négy-ötgólos előnyt harcoltak ki, de Csépányi Gergő vezetésével az Ózdi KC igyekezett tartani magát. Közel sem volt annyira látványos és gördülékeny a játék, mint hétfőn, de aki lehetőséget kapott, igyekezett hozzá tenni a tudását a csapatteljesítményhez. A szünetben hattal vezettek az alföldiek, ám a fordulás után az NB I/B-s ÓKC megpróbált tempót diktálni. Ekkor Lestál Martintól és Krizsai Márktól is lehetett látni néhány szép egyéni megoldást. Ettől függetlenül számottevően nem sikerült közel kerülni a Pick Szegedhez, 27-22-nél volt a legkisebb különbség a felek között, de a hajrát jobban bírták a szegediek, akik végül tizeneggyel, 45-34-re nyertek. Nagyon sok indítás gólt lőttek a Pick fiataljai, akikkel a tartalékos Ózdi KC nem tudtak a lépést tartani. Szakál György együttese azonban az elsőtől az utolsó pillanatig becsülettel küzdött, ám a nagyobb tudású és fizikumú ellenfelekkel szemben ezúttal ennyire futotta. A négyes döntőbe jutáshoz azonban ezúton is gratulálunk!

 

Jegyzőkönyv

OIK-döntő, bronzmérkőzés

Pick Szeged – Ózdi KC      45-34 (22-16)

Dabas, 100 néző. V.: Bócz, Fegyveres.

Pick Szeged: Rácz – Fenyővári (3), Fekete (4), Pál (3), Árpási (2), GAZSÓ (11), FODOR (7). Csere: Pásztor (k), Szabó (3), MIKSI (5), Mezei R. (2), Urbán (4), Patyi (1). Edző: Szabó Levente.

Ózdi KC: Farkas R. – Koós D. (2), Soós Á. (1), LESTÁL (8), CSÉPÁNYI G. (16), KRIZSAI (5), Csörgő Zs. (2). Csere: Kovács A. (k), Wilisicz (-), Asztalos (-), Vaszlik (-). Edző: Szakál György.

Szakál György: - Nem ismerek olyan csapatot, aki három nap alatt négy kulcsemberét veszti el. Velünk ez megtörtént, de a két nap teljesítményére így sem lehetett panasz. Gratulálok a fiúknak, akik tisztességgel helytálltak az erősebb ellenfelekkel szemben.

Szabó Levente: - Azt sajnálom, hogy nem sikerült döntőbe jutnunk. A bronzmeccsen egy szimpatikusan küzdő ózdi csapattal találkoztunk, örülök az éremnek.

- ME -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!