Ózd hírei

2012.02.27. 13:44

Nagy lehetőség kapujában

Ózd - Az elmúlt esztendők legnagyobb sikerét érheti el utánpótlás vonalon az Ózdi KC ifjúsági fiú kézilabda-csapata.

Ózd - Az elmúlt esztendők legnagyobb sikerét érheti el utánpótlás vonalon az Ózdi KC ifjúsági fiú kézilabda-csapata.A Szakál György irányította együttes az Országos Ifjúsági Kupában (OIK) bejuthat az ország legjobb négy gárdája közé. Az ózdiaknak ehhez hazai pályán kell legyőzni a Vác együttesét. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, amelyet február 28-án (kedd) 16.30-tól rendeznek meg a Városi Sportcsarnokban.

- Tisztában vagyunk azzal, hogy mekkora sikert érhetünk el a városnak és természetesen a klubnak is – fogalmazott a mérkőzés előtt Szakál György. – Az ország négy legjobbja közé kerülhetünk, ami a mi életünkben óriási siker lehet. Nyilván ezt nem adják ingyen, nehéz és kemény mérkőzésre számítok a Vác ellen. A fiúk azonban nagyon elszántak, és sikerre éhesek. Bízom benne, hogy a szurkolók is nagy számban biztatnak majd minket, mert a hazai pálya csak ebben az esetben jelenthet komoly előnyt. Nagy dolognak tartom ezt a szereplést, hiszen számos olyan klubot sikerült már eddig is megelőzni, akik sportiskolai rendszerben képzik a fiatalokat. Szombaton a junior bajnokin tartani tudtuk a lépést a bajnokesélyessel, ami jó előjel lehet a keddi meccs előtt. Bízom a sikerben és a srácokban, szeretnénk élni az előttünk álló lehetőséggel.

Az Országos Ifjúsági Kupában az Ózdi KC fiataljai eddig három riválist győztek le. A második fordulóban, idegenben a Hajdúböszörményt verték (29-13), majd hazai pályán a Mezőkövesd (29-26), és Balmazújváros (32-31) legyőzésével sikerült bejutni a legjobb nyolc közé.

A Vác útja

A Duna-partiak az Ózdi KC-hoz hasonlóan három ellenfélen verekedték át magukat, amíg elértek a negyeddöntőbe. Először pályaválasztóként a Balassagyarmatot 40-23-ra múltál felül, majd két idegenbeli meccs következett számukra: vendégként sem a Csömör (34-19), sem a XVI. ker KMSE (30-22) nem jelentett akadályt, így várhatják az ózdi találkozót.

 

A negyeddöntők párosítása

Ózdi KC – Váci KSE

MKB Veszprém KC – FTC-PLER

Pick Szeged – Tatabánya Carbonex KC

Tatai HAC – Balatonfüredi KSE 

- ME -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!