Ózd hírei

2010.12.21. 11:55

Ózdi Szép Szó

<p>Ózd - Megjelent az Ózdi Szép Szó téli száma a Szépirodalmi és Művészeti Értékeket Pártolók Szépítők Egyesülete Ózdon és Térségében irodalmi kiadványa.</p>

A lapban szinte csak versek vannak számos szerzőtől, melyek sora Szalay Anikó (Sajónémeti) versével indul Könyv születik címmel.
Az újság „Postánkkal érkezett” rovatában olvasható Prosszer Gabriella Júlia, az Alkotó Képzőművészek és Írók Országos Szövetsége vezetőségi tagjának levele. Ízelítéül ebből egy rövid részlet:
„Az ózdi egyesület tagjai felismerték, hogy szellemi örökségük csak úgy ér valamit, ha lesz mindig, aki felemeli a tollat, kezébe veszi az ecsetet, hogy a tiszta szó, a szép magyar beszéd szent hitével, a szinek varázslatos erejével hírdesse egy zárt közösség világra nyitott érzéseit, gondolatait. Ózdon ennek a nemes kulturális missziónak már hagyománya van.”
Az sem lehet véletlen, hogy ez az új lap küllemében erősen emlékeztet az egykori Ózdi Kristályra, hiszen éppen a tradicionális értékek átörökléséről és megtartásáról szól. S bizony a z Ózdi Szép Szó példányait - az alkotók és olvasók igen nagy szerencséjére, s nyilvánvaló örömére - az a nyomda készíti, melyet egykor az Ózdi Kristályt készítette.
- Kerékgyártó Mihály -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!