Ózd: a katolikus karitász kezdeményezése

By Kerékgyártó Mihály
Ózd: a katolikus karitász kezdeményezése
Ózd -Az Ózdi Görög Katolikus Egyházközség Karitász Csoportjának kezdeményezésére a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának őrnagya Hoppa Sándor tartott vetített képes tájékoztatót idős emberek számára annak érdekében, hogy ne váljanak bűnözők áldozatává.

Az előadó részletesen szólt a bűncselekmény típusokról, kiemelten is a trükkös lopásokról támadásokról ami nagy „divat” lett az utóbbi években. Egyik fontos szempontnak tartja a szakember, hogy az idős emberek ne fogadják bizalmukba az idegen látogatót,házalót néhány kedves szó után. Évente több tízezren válnak valamilyen bűncselekmény áldozatává. Fő célpontjuk a bűnözőknek az időskorú emberek – több szempontból is. A bűncselekmények többsége megelőzhető lenne, ha betartanánk a rendőrség által ismertetett tanácsokat.
Az időskorúak védelmében elhangzott előadásért sok-sok példával illusztrált jó tanácsért Juhász Endre az Ózdi Görög Katolikus Egyházközség Karitász Csoportjának vezető-helyettese mondott köszönetet.

– Kerékgyártó Mihály –