Helyi közélet

2015.05.12. 15:37

Interjú: Horányi Juli

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere Horányi Juli, a 2014-es X-Faktor döntőse volt, aki sok érdekességet elmesélt a miskolci hallgatók számára.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere Horányi Juli, a 2014-es X-Faktor döntőse volt, aki sok érdekességet elmesélt a miskolci hallgatók számára.

Szabi: Hogyan zajlik az életed az X-Factor óta?

Horányi Juli: A műsor nagyon izgalmas volt, főleg a végére, ahol nekem akadt egy kis holtpontom, hogy finoman fogalmazzak..:) Elment a hangom az utolsó előtti adásnál, hisz eléggé elfáradtam és úgy álltam másnap színpadra, hogy előző nap még csak nem is beszélhettem, mert a foniáter ezt megtiltotta. Aztán úgy voltam vele lesz ami lesz... közben pedig arra gondoltam, ha én egy profi énekes lennék, aki épp egy koncertturné közepén van, akkor ott is előfordulhat ilyen, viszont akkor is ki kell menni és meg kell csinálni, vagyis a közönséget ki kell szolgálni. Nem olyan volt a hangom, amilyennek kellett volna lennie, de elénekeltem a dalt, a zsűri pedig nagyon szolidárisan állt hozzám és elfogadták, hogy beteg vagyok. Az utolsó adásban pedig már minden rendben ment. Összességében nagyon remek érzés volt részt venni ebben, meg nekem azért is egy nagy sikerélmény, mert amikor bejutottam az élő showba magamban elhatároztam, hogy végig ott szeretnék lenni. Ezt sikerült megvalósítanom, ami a magam számára egy nagyon pozitív és fontos dolog. Úgy mentem egyébként oda, hogy már előtte is zenéltem és nem a nyerés lebegett a szemem előtt mindenáron. Arra vágytam, hogy több ember lásson, több ember megismerjen, hogy meg tudjam mutatni magam és picit kitörjek ebből az underground közegből. Előtte már "MΪUS" néven Álmos Gergely szerzőtársammal zenéltünk és lemezünk is jelent meg. A stílusunkat pedig konstruktív, minimalista elektronika, valamint akusztikus hangszerek és az ének harmóniája jellemezte. De az X-Faktor számomra önmagában (is) egy nagy nyereség volt, ugyanis rengetegen megismertek a szakmában, felkerültem a térképre, megtudták ki az a Horányi Juli és így már egészen más az élet. Azóta megjelent első saját dalom is az "Electrical" aminek a premierje május 8-án az Mr2 Petőfi Rádióban zajlott. Ez a dal lehet egy kicsit meglepő lesz, mert ugye tőlem a műsorban a nézők megszoktak egyfajta vonalat és most ez a nóta nem feltétlen abba illeszkedik be, hanem inkább egy szintipop szám tulajdonképpen, egy elektronikus zene, de nem művészi, hanem pop elektronika... A dalszöveg angol, összességében pedig nagyon táncolható, nyári nótáról beszélhetünk.:) Rakonczai Viktor egy külföldi szerzővel írta a zenét, ezért angol a szöveg. A klip is nagyon érdekes, mert fiatal filmesekkel csináltam, Badits Ákossal, valamint Tasnádi Zsófival, akik egy remek összeszokott párost alkotnak. A végeredmény pedig magáért beszél..:)

Szabi: A zenén kívül jelmeztervezéssel is foglalkozol, erről mit kell tudnunk?

Horányi Juli: A legutolsó tervezésem a Miskolci Nemzeti Színházban látható Robin Hood c. zenés játék, ami egy ősbemutató volt különben, ami azért nagy dolog, mert ez az előadás friss. A szöveg, a zene most íródott, most jött létre tehát ez korábban sehol nem volt bemutatva. Egy gyerek darabnak lett szánva, bár szerintem inkább lett egy felnőtt mese belőle, mint kifejezetten egy gyerek darab. Három éve már, hogy kettős életet élek, hisz a zene is és a jelmeztervezés is jelen van az életemben. Párhuzamosan csinálom, ami néha rettentő fárasztó, de élvezem és szeretem, szóval ameddig ez így lesz és lesz lehetőségem nem adom fel. Nagyobb teret persze a zene kap az életemben és azon dolgozom, hogy ez így is maradjon.

Szabi: Tervek?

Horányi Juli: Tervek azok mindig vannak. Most az új dal és klip megjelenése volt a legfontosabb, de már készülnek az új számok és az album is be van tervezve. Íródnak a dalok, két szerzővel dolgozom egyszerre párhuzamosan több dalon és az irány is megvan, hogy mit is szeretnék. Nagyon klassz kis nóták vannak születőben. Tervek között szerepel még több élő koncert, ahol élő hangszerek vannak és saját dalokat adhatok elő. A " Dalban" való megjelenés szintén az elsők között található, szóval oda mindenképp jelentkezni fogok, hiszen már a Mius-al tervezgettük, hogy indulni kéne a műsorban, de most abszolút úgy érzem, hogy itt van az ideje. Addig is minden fontos engem érintő dologról a facebook oldalamon sok infót lehet kapni. Várok ott is mindenkit.

Szabi: Köszönöm a beszélgetést Juli, további sikereket Neked!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában