Friss hírek

2009.09.02. 18:56

Visszahívják a BKV igazgatótanácsába és felügyelõbizottságába delegált tagokat

<p>Visszahívják a BKV igazgatótanácsába és felügyelõbizottságába delegált tagokat - egyebek mellett errõl döntöttek szerdán a fõvárosi MSZP-SZDSZ koalíciós egyeztetésen. Arról nem született döntés, hogy az fõvárosi tömegközlekedési vállalatot eddig felügyelõ Hagyó Miklós fõpolgármester-helyettes helyett ki veszi át ezt a feladatot.</p>

Demszky Gábor fõpolgármester az egyeztetés után azt mondta elképzelhetõnek tartja, hogy az ellenzék nagyobb szerepet kapjon a következõ igazgatótanácsban és felügyelõbizottságban, azt is javasolja, hogy a tanács elnöki székét a jövõben a kormány delegáltja, a bizottság vezetõ posztját viszont a Fidesz delegáltja töltse be.

A BKV felügyeletét 1994. óta a koalíciós szerzõdés értelmében az MSZP-nek kell ellátnia - mondta a tájékoztatón a fõpolgármester. A szocialisták kívánták, hogy egy olyan fõpolgármester-helyettesi csúcs posztot kapjanak, amely számos feladatot összpontosít. Úgy látszik ez a sok feladat meghaladta Hagyó Miklós erejét - tette hozzá Demszky Gábor.

A fõpolgármester szerint a BKV-val kapcsolatban a mostani legnagyobb kérdés az, hogy a csaknem 90 milliárd adóssággal küzdõ vállalat megkapja-e a Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök által ígért 30 milliárd forint támogatást a mûködéshez.

A koalíciós egyeztetés után Steiner Pál a fõvárosi MSZP frakció vezetõje is tartott egy tájékoztatót. Ezen azt közölte, hogy a közlekedés felügyelete jelenleg Demszky Gáborhoz került vissza. Szerinte egyébként elképzelhetõ, hogy a BKV új igazgató tanácsába és felügyelõbizottságába a szocialisták ismét a jelenlegi tagokat jelölik.

Hagyó Miklós fõpolgármester-helyettes hétfõn mondott le a közlekedési társaság szakmai felügyeletérõl. Közben Horváth Csaba, a fõváros másik szocialista fõpolgármester-helyettes úgy nyilatkozott: ha az SZDSZ és az MSZP illetékes testületei felkérik, akkor elvállalná a feladatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!