cirkuszbaleset

2019.10.26. 09:30

Kifizetik az elszökött teve által okozott kárt

Sem az autós, sem az elütött állat nem sérült meg komolyabban.

Az előadások folytatódnak

Fotó: Kozma István

Mint beszámoltunk róla, hétfőn este 23 óra előtt nem sokkal a Miskolc határában lévő cirkusz egyik karámjából kiszabadult hat teve, hat zebra és három póniló. A megzavarodott állatok közül egy tevét egy arra közlekedő Opeles elütött. Sem az állat, sem az autót vezető nő nem sérült meg komolyabban, a Miskolci Rend­őrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja az állattartó felelősségét.

Menekülő állatok

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy egyik részről sem járt komoly sérüléssel az eset, hiszen hallhattunk már olyan vadgázolásokról is, amely során az autóban ülők is elhunytak. Ezekre a balesetekre, elkerülésükre szinte ehetetlen felkészülni, pláne akkor, amikor egy, az úttesten átszaladó vad féktávolságon belül kerül a jármű elé.

A szakemberek szerint a patásokra jellemző, hogy menekülő állatok, azaz ha számukra veszélyt jelző helyzetbe kerülnek, akkor menekülés közben egyáltalán nem néznek szét, hanem rohannak, amerre az ösztönük hajtja, lehetőleg minél távolabb attól a helytől, ahol megriadtak. Az ilyen esetekből kerül ki a vadgázolások jelentős része.

Kérdésünkre Richter Flórián, a cirkusz igazgatója elmondta, biztosításuk alapján kifizetik a keletkezett kárt, a baleset okáról a rendőrségi vizsgálat befejezéséig nem tud nyilatkozni. Az előadások zavartalanul folynak tovább – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában