Ötvenezerre büntették a forgalommal szemben haladó alkotmánybírósági sofőrt

Budapest, 2012. május 10., csütörtök (MTI) – Ötvenezer forint közigazgatási bírsággal sújtották az egyik alkotmánybíró szolgálati autóját vezető sofőrt, amiért egy budai, egyirányú utcában a forgalommal szemben közlekedett – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Makula György közlése szerint a rendőrség a közigazgatási eljárás keretében megállapította, hogy az Alkotmánybíróság egyik szolgálati autója kedden, az I. kerületi Donáti utcában a kötelező haladási iránnyal szemben, szabálytalanul közlekedett; a járműben utasként tartózkodott Balsai István alkotmánybíró is.

Az őrnagy tájékoztatása szerint az érintett gépkocsivezető elismerte felelősségét, az elkövetett szabályszegésért a BRFK I. kerületi rendőrkapitánysága 50.000 forint közigazgatási bírsággal sújtotta.

A közlekedési szabálysértésről szerdán Szarvas Koppány Bendegúz, a Demokratikus Koalíció – Ifjú Demokraták elnöke sajtótájékoztatón számolt be az Alkotmánybíróság Donáti utcai épülete előtt, bemutatva az esetről általuk készített fotókat is.

A rendőrség szintén csütörtökön tudatta az MTI-vel, hogy fegyelmi eljárásban harmincezer forintos pénzbírsággal sújtották a belügyminiszter szolgálati autójának sofőrjét, mert a hét elején jogosulatlanul használta a képviselői irodaház előtti parkoló egyik, mozgássérültek számára fenntartott helyét.

– MTI –