Ötven festmény érkezett Erdélyből Tiszaújvárosba

Tiszaújváros – Szín és árnyék címmel festményekből nyílt tárlat a Hamvas Béla Városi Könyvtárban.

Lendvay Zoltán festőművész Erdélyből érkezett és 50 képet hozott magával a tiszaújvárosi közönségnek. Bár a kiállításnak a könyvtár ad otthont június 23-ig, szervezője a Kaffka Margit Nyugdíjas Pedagógus Klub.

Folyamatos újjászületés

A kiállítást zenével, verssel nyitotta meg a Szivárvány Kis­együttes, majd a nagykárolyi Kaffka Margit Művelődési Társaság elnöke, Sróth Ödön szólt néhány dicsérő szót a művészről. „Lendvay Zoltán képes mindig megújulni ebben a szűk látókörű, provinciális világban – mondta. – Az ember ismétli magát, van, hogy a művészet is unottá válik. Ő azonban ezen a rögös úton képes időről időre újjászületni. Folyamatosan részt vesz alkotótáborokban, több mint harminc csoportos és közel húsz önálló kiállítása volt eddig. Ez azért fontos, mert az alkotót felemeli, motiválja, ha érdeklődnek a művészete iránt.”

Adománykép

Az alkotó a Kaffka Margit szülőházát ábrázoló képét felajánlotta a Hamvas Béla Városi Könyvtárnak.

ÉM0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdet�s