Öttusa-vb – Kovács Saroltának kapaszkodnia kell a döntőbe jutásért

  Gyuricza Róbert, az MTI különtudósítója jelenti: Róma, 2012. május 10., csütörtök (MTI) – Két csoportba sorolták be a magyar indulókat a római öttusa-világbajnokság női versenyének selejtezőjében. Négyük közül hárman jól kezdtek, Kovács Sarolta viszont gyenge vívással megnehezítette a saját dolgát.

A csütörtöki kvalifikációs küzdelmekre a szervezők három részre osztották a 77 fős mezőnyt, mindegyikből az első tizenkettő jut a szombati döntőbe.
Az A-ban szerepel a tavaly egyéniben világbajnoki ezüstérmes Kovács, illetve az egyéni induló Cseh Krisztina. Előbbi rosszul kezdte a napot, vívásban mindössze hat győzelmet aratott, miközben 18 ellenfelétől kikapott, így az utolsó előtti, 24. helyről kell megpróbálnia kiharcolni a szombati versenyzés lehetőségét. Cseh lényegesen jobban vívott, 17 asszót nyert meg, s csak hetet vesztett el.
A B csoport a nyitott – s már reggel nagyon meleg – uszodában indította a napot. Gyenesei Leila volt a leggyorsabb, de a közelmúltban betegséggel küszködő Tóth Adrienn, az elmúlt évi Európa-bajnokság egyéni ezüstérmese is jól tempózott, nyolcadikként zárta a számot.
A kiadott program szerint a B csoport küzdelmei 15 óra, az A-é 16:30 körül fejeződnek be.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek