Öttusa-vb – Koreai győzelem a férfiak váltóversenyében

Hvang Vu Dzsin, a győztes dél-koreai váltó tagja érkezik a célba a római öttusa-világbajnokság férfi váltóversenyének kombinált számában. MTI Fotó: Földi Imre
Hvang Vu Dzsin, a győztes dél-koreai váltó tagja érkezik a célba a római öttusa-világbajnokság férfi váltóversenyének kombinált számában. MTI Fotó: Földi Imre
Róma, 2012. május 8., kedd (MTI) – A tavaly a magyarok mögött második dél-koreai válogatott nyerte a férfi váltóversenyt a római öttusa-világbajnokságon.

A keddi viadalon a második helyen a németek, a harmadikon pedig az oroszok végeztek.

A Marosi Ádám, Demeter Bence, Tibolya Péter összeállítású válogatott a második helyről kénytelen volt feladni a küzdelmet, mert Tibolya Péter a lovaglás során a kulcscsontját törte.

A magyarok címvédők voltak ebben a számban, de a tavalyi összeállításhoz képest változás történt. Moszkvában Marosi, Tibolya és Kasza Róbert alkotta a váltótriót, utóbbi azonban a közelmúltban térdműtéten esett át, ezért csak a hagyományos versenyben indul majd.

A végeredmény:

férfi váltó, világbajnok:

Koreai Köztársaság (Jung Dzsin Hva, Hong Dzsin Vu, Hvang Vu Dzsin) 6230 pont
2. Németország (Delf Borrmann, Alexander Nobis, Stefan Köllner) 6208
3. Oroszország (Ilja Sugarov, Makszim Kusztov, Alekszandr Szavkin) 6194

Magyarország (Marosi Ádám, Tibolya Péter, Demeter Bence) a lovaglás után visszalépett

Szerdán a vegyes váltót rendezik, abban nem lesz magyar induló. Csütörtökön és pénteken a hagyományos verseny női, illetve férfi selejtezőjére kerül sor, a hétvégén pedig a döntőket bonyolítják le.

– MTI –