Öttusa-vb – Kasza állapota javul, Marosi nem indul

Budapest – Van esély rá, hogy Kasza Róbert, aki a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokságot sérülés miatt kihagyta, ott legyen a mexikóvárosi világbajnokságon, az Eb-n egyéniben és csapatban is ezüstérmes Marosi Ádám ugyanakkor nem indul a szeptember 7. és 13. közötti vb-n.

Martinek János, a férfiak szövetségi kapitánya pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a tavaly egyéniben vb- és Eb-ezüstérmes Kasza combhajlító-izmának állapota injekciózás hatására javult, csütörtökön már futni is tudott a válogatott alapembere. A londoni olimpián bronzérmes Marosi azonban nem vállalja a vb-szereplést.

“Ádám hivatásos katona, és mivel a világbajnokság után nem sokkal, mindössze másfél héttel kerül sor a katonai világbajnokságra, ráadásul Budapesten, számára fontos, hogy azon jól szerepeljen. Mivel idősebb versenyzőről van szó, csütörtökön ünnepelte 34. születésnapját, nehéz lenne ilyen rövid idő alatt többször is csúcsformába kerülnie, ezért mondta le a mexikói indulást” – mondta a kapitány.

Martinek János a hétfőn zárult Eb után úgy fogalmazott, hogy a világbajnokság hagyományos versenyében Marosi, Demeter Bence, Regős Gergely és Kasza indulását tervezi, de ez függ Kasza felépülésétől, és attól is, hogy Marosi vállalja-e az indulást. Most annyi változott, hogy utóbbi helyére Bereczki Richárd kerül.

-MTI-