Öttusa-vb – A második helyről kezdik a kombinált számot a magyarok

Róma, 2012. május 7., hétfő (MTI) – Egy helyet előrelépve másodikként vághatnak neki a lövészetekkel megszakított futásnak a magyarok a római öttusa-világbajnokság hétfői női váltóversenyében.

A Gyenesei Leila, Kovács Sarolta, Cseh Krisztina összeállítású csapat tizedikként lovagolt a pályára, s viszonylag jól oldotta meg feladatát. Gyenesei lova két akadályt vert le, Kovács egy rontással ment végig, Cseh pedig hiba nélkül, az összteljesítmény pedig 1140 pontot ért.

A magyarok mögött következtek a két szám után második németek, akik eggyel többet rontottak, így a sorrendben helyet cserélt a két együttes. Az élen álló dél-koreaiak lovagoltak utoljára, ők sem hibáztak sokat, bár utolsó csapattagjuk nagyot küzdött azért, hogy egyáltalán nyeregben maradjon. Lova mindinkább gyorsítani szeretett volna, az utolsó három, nagyjából egy egyenesben elhelyezett akadályon már nagy tempóban repült át, majd a váltózónába érve a pályát övező korlátot is átugrotta, és csak akkor lassított, amikor már nem látott maga előtt semmit. A hiba nem járt pontlevonással, mert a célba érkezést követően történt.

A lovaglás élcsoportja: Mexikó (1190 pont), Fehéroroszország és Nagy-Britannia (1180). 

Az állás három szám után:

1. Koreai Köztársaság 3162 pont
2. Magyarország 3080
3. Németország 3074
4. Nagy-Britannia 3064
5. Fehéroroszország 3000
6. Oroszország 2994

Négy pontonként egy másodperccel nő a hátrány a kombinált szám rajtjánál.

A verseny várhatóan 18 és 18:30 között ér véget.

– MTI –